Silivri Facebook

Silivri Kuzey Kafkasyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kahvaltıda Buluştu
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Kuzey Kafkasyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin yeni seçilen yönetiminin ilk etkinliği olan kahvaltılı sohbet toplantısı dernek binasında yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Toplantıya katılan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve eşi Sevgi Pınarı Başkanı  Bahar Turan  derneğe üyelik kayıtlarını yaptırdılar.
 
Kahvaltı ile başlayan etkinlikte, açılış konuşmasını yapan Kuzey Kafkasyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı A.Refik Bek  katılımcıları selamladıktan sonra şunları söyledi :  Sizlerin oyları ile seçilerek  göreve geldik. Rahmetli Halil ve Rahmi amcalarımızdan aldığımız emaneti devam ettirmek için mücadele edeceğiz. İki haftada derneğimizi biraz daha iyi duruma getirmek için çaba sarf ettik. Eksiklerimiz var. Bunları el birliği ile gidereceğiz. Göreve geldiğimiz günden beri bizleri destekleyen ve katkılar sunan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Belediye başkanımız Sayın Hüseyin Turan derneğimize bir bilgisayar ve çıkış makinesi hediye ederek katkı sundu. Ayrıca Belediye Başkanımızın eşi Bahar Turan'da derneğimizin perdelerini ve masa örtülerini yaptırarak bize destek oldu. Derneğimizin boyanmasında gece gündüz çalışan Aydın kardeşimiz de buraları pırıl pırıl yaptı. Dernek üyemiz olmamasına rağmen Sayın Cihangir Davutoğlu derneğimize bir klima hediye etti. Hepsine yönetim kurulu adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sayın Bahar Turan’ın babası ile 1989 yıllarında çalışma şansı buldum. Kendisi iyi bir Çerkez’di, sayın Hüseyin Turan’ın da bir tarafının Çerkez olduğunu biliyorum. Bu yüzden kendileri de uygun görürlerse her ikisini de derneğimize üye yapmak istiyorum.
 
Silivri Kuzey Kafkasyalılar  Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı A.Refik Bek'in konuşmasının ardından söz alan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan  babaannesinin Çerkez olduğunu doğrulayarak derneğe üye olmaktan şeref  duyacağını belirterek şunları söyledi " Benimde bir tarafım Çerkez. Tabi ki derneğimize üye olmaktan şeref duyarım. Bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da elimizden gelen yardımı devam ettireceğim. İnsanların kendi kültürlerini unutmayarak gelecek nesillere aktarması için bu tür derneklerin yaşaması çok önemli " diyerek  üyelik formunu doldurup kaydını yaptırdı.
 
Daha sonra Kuzey Kafkasyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği kurucu üyelerinden  Av. Hulusi Üstün, Çerkez 'ler  ile ilgili anlatılan hikayelerden oluşan bir demet sunarak toplantıya renk kattı. Aynı zamanda çeşitli konularda  kitapları bulunan Av. Hulusi Üstün'ün anlattığı Çerkezlik ile ilgili hikayeler ilgi  ve beğeni ile dinlendi. Uzun yıllar yurt dışında görev yapan ve gezmediği görmediği yer bırakmayan  Hikmet Yediç' de gezdiği ülkelerde ve Türkiye'de yaşadığı ilginç anıları anlattı. Hikmet Yediç'in anlattığı anıları zevkle dinleyen katılımcılar sohbetten büyük keyif aldılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol