Silivri Facebook

Silivri'deki Kafkaslılar Haluj'da Buluştu
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Kuzey Kafkasyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği haftasonu kahvaltılarına Çerkezlere özgü yemeklerin yapılarak tüketildiği “HALUJ GECELERİ” düzenlemeye başladı. Geçtiğimiz hafta ilki gerçekleştirilen Haluj gecesinde hem yöresel yemekleri yeniden yemenin mutluluğunu yaşayan Kuzey Kafyalılar hem de doyasıya sohbet etme  imkanı buldular. İstanbul’dan misafir olarak gelen üyelerin getirdikleri akordeon ile coşan  dernek üyeleri kendilerine has oyunlarla ile bir sürede eğlendiler.
 
Yöresel yemeklerin yendiği ve oyunların oynandığı , uzun uzun sohbetlerin yapıldığı gece sonrası  bir açıklama yapan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Cankılıç  bu tür etkinliklerin sürekli yapılması için  çalışmalar yaptıklarını  belirterek şunları söyledi :
 Dernek yönetimimizin yenilenmesinin ardından binamızda yaptığımız tadilat çalışmaları devam ediyor. Derneğimizde yaptığımız çalışmaların tamamlanmasının ardından  daha geniş katılımlı toplantılar yapmak için yeni projeler geliştireceğiz. Bu sayede dernek üyelerimiz daha sık bir araya gelip, birbirleri ile kaynaşıp, sohbet etme imkanı buldukları gibi bir çok kültürel etkinlik ile bilgilendirileceklerdir.
 
Bunun yanı sıra İstanbul’da bulunan kardeş derneklerimizin yaptığı etkinliklere de dernek olarak katılmak için girişimlerde bulunduk. Hafta sonu Esenler Uzunyayla  Kafkas Derneği tarafından  her yıl geleneksel olarak tertip edilen “ Çerkes gecesi” ne katılacağız. Bununla ilgili olarak üyelerimize duyuru yapmaya başladık. 9 Haziran cumartesi günü Çemberlitaş ‘ta bulunan Fırat Kültür Merkezi’n de yapılacak olan bu etkinliğe tüm üyelerimiz davetlidir. Buradan da üyelerimize duyurmak istiyorum. Derneğimizde ki  tadilatın tamamlanmasıyla birlikte yaz ayı içerisinde bir piknik ve ayrıca derneğimize gelir sağlamak amacaı için büyük bir gece organize etmek istiyoruz. İnşallah etkinliklerimiz artarak devam edecek . Bu konuda tüm üyelerimizden destek bekliyoruz .

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol