Silivri Facebook
banner88

Silivri'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
Silivri’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü coşkuyla  kutlandı. Silivri Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, anıta çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Atatürk Meydanı’nda kurtuluşu sembolize eden gösteride temsili düşman askerlerinin tutsağı olan gelinlikli genç kız, temsili Türk Askeri tarafından kurtarıldı. Genç kızın üzerindeki örtüyü açıp bileklerindeki zinciri çözen komutan, genç kızın elindeki Türk Bayrağı ve Silivri’nin anahtarını Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a teslim etti. Bayrağı öperek alnına götüren Başkan Turan, genç kıza Cumhuriyet altını hediye etti.
 
BAŞBAKAN VE BAKANLAR KUTLAMA MESAJI GÖNDERDİ
Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol, Garnizon Komutanı Yarbay Hasan Koçyiğit ve Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan gösterinin ardından törene katılan halkın bayramını kutladı.
 
Törene Silivri Belediyesi’nin daveti üzerine katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın gösterisi de ilgiyle takip edildi.
 
Törende, Başbakan R.Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ın kutlama mesajı okundu.
 
TURAN: SİLİVRİMİZ, İSTANBUL VE TRAKYA’NIN GÖZBEBEĞİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR.
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında hemşehrilerine şu ifadelerle seslendi: “Silivri’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümünde, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
 
Cumhuriyetimizin 85. yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı günlerde,
ilçemizin işgal günlerinden kurtulmasının yıldönümünü de kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.
 
Özü bozulmadan altyapı ve üstyapı yatırımları ile hızla gelişen Silivrimiz, İstanbul ve Trakya’nın gözbebeği olma yolunda ilerliyor. Silivrimiz, son 5 yılda yılların ihmalini gidermiş, önemli yatırımlarla diğer ilçelerle arasındaki farkı kapatacak önemli hamleler yapmıştır.
 
Bu yıl 1 Kasım’da sadece Silivri’nin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlamıyoruz.
Aynı zamanda yeni, yepyeni hizmetlerle Silivri’nin geri kalmışlığından kurtulmanın da mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Şöyle bir 5 yıl geriye dönün, Hatırlayın!
 
Bakın son 5 yıl içinde nelerden kurtulduk.
 
Odun kömürden kurtulduk, şimdi doğalgazla konforlu bir şekilde ısınıyoruz.
 
Kiralık belediye hizmet binasından kurtulduk, şimdi modern bir binada sizlere hizmet veriyoruz. Kansorejen madde içeren asbest içme suyu borularından, her yağmurda patlayan kanalizasyon borularından kurtulduk. Şimdi modern bir altyapımız var.
 
Toz toprak içinde, karanlıkta spor yapmaktan kurtulduk.
 
Şimdi çim zeminli, ışıklandırılmış bir değil iki adet stadımız var.
 
Çocuklarımız sokakta oyun oynamaktan kurtuldu. Şimdi 4 değil tam 50 tane çocuk parkımız var. Eskiden fizik anlamda yetersiz hastanemiz ve adliyemiz vardı. Adliye binamız hizmete girdi. İlçemize yapılan Trakya’nın ikinci büyük hastanesi ise açılışa hazırlanıyor.
 
Eskiden konutların hemen dibinde mikrop ve pis koku içeren çöp dağları vardı.
 
Çöpten de, pis kokudan da kurtulduk. Şimdi oraya spor tesisleri yer alıyor, Sağlıklı yaşam parkı yapılıyor. Bunun gibi onlarca örnek verebilirim. Ama bu güzel ve anlamlı bir günde sizleri sıkmak istemiyorum.
 
Ulu Önder Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünden feyz alarak çalıştık ve güzel ilçemizin yarınları için de bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz.
 
Silivri’nin bugünü, dün olmalıydı. Silivri’nin bugünü, bu anlatılanların geride kaldığı yıllar olmalıydı. Fakat 2000’li yıllarda bunları anlatmak,
 
Silivri’nin geç de olsa gelişme yolunda olduğunu siz değerli hemşerilerimize yansıtmak aslında üzüntü verici bir durum. Silivri, 86 yıl önce düşmandan kurtuldu. Silivri, bugün geri kalan özelliklerinden, eksiklerinden kurtuluyor.
 
Büyük maliyetleri olan önemli yatırımlarımızı bitirdik. İnşallah önümüzdeki 5 yıllık dönem vizyon projelerimizle havaalanıyla, metrosuyla, deniz ulaşımıyla, Sizlere yakışır yepyeni bir Silivri’yi elele, birlikte oluşturacağız. Ulu Önder Atatürk’ün bizlere en değerli mirası vatanımızın bu cennet köşesine emeği geçen herkese, bizlerden yardım ve desteklerini esirgemeyen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bakanlarımız ve milletvekillerimize, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a hepinizin huzurunda şükranlarımı arz ederim.   
 
Silivri dünden daha güzel, yarın bugünden de güzel olacak.
Bu duygu ve düşüncelerle Silivri’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümünü kutlar, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlarım.”
 
TURAN VE MECLİS ÜYELERİ, TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Öğrencilerin şiirlerini okuduğu program, Bugünün Gençliği Halk Oyunları Ekibi’nin folklor gösterisi ile devam etti. Silivri’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü törenleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde geçiş töreni ile sona erdi.
 
Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol, Garnizon Komutanı Yarbay Hasan Koçyiğit, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve Silivri Cumhuriyet Savcısı Adnan Özcan, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan; AK Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin, Silivri Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri ile birlikte Garnizon Komutanı Yarbay Hasan Koçyiğit’i İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı’nda ziyaret ederek ilçe halkının şükran duygularını Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sundular.
 
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol