Silivri Facebook
banner88

''Silivri'ye hizmet için bende varım''

Haber:Melis AVCI

Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, dün AK Parti’den Silivri Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın ardından ilçe teşkilatına ikinci olarak resmi müracaatta bulunan Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu’nun başvuru törenine, AK Parti İlçe Başkanı Ender Gezici, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, çok sayıda partili ve Selimpaşa belde halkı da katılarak destek verdi. Seçim Kurulu Merkezi Başkanı Rabia Karabulut’ta törende yer aldı.

“İlk defa bu dönemde Ankara, İstanbul ve Selimpaşa birleşti”

Aday adaylığını açıklayan Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Silivri’mizde 1978’li yıllardan beri politika hayatıma devam etmekteyim. Bu görevler çok onurlu ve gururlu görevlerdir. Ben bu onurlu görevi ailem, Selimpaşa halkı ve siz değerli dostlarımla birlikte yaşadım. 1984 yılında belediye başkanı oldum. 3 dönemdir de yüzde 50’nin üzerinde hemşerilerimin oylarını aldım ve bugünlere geldim. 1999 yılında da artık bu işin noktalanması gerektiğini ailemle birlikte düşündük. Niçin düşündük. Çünkü bu bir nöbeti tutarken de herkesin bu görevlerde nöbet tutması gerektiğine inan kişilerdik. 1999 yılında ben ve arkadaşlarımın bir kısmı bu nöbeti başka bir arkadaşımıza devretmeyi uygun gördük ve görevi o arkadaşımıza devrettik destekledik. Ama çok kısa sürdü. Çünkü arkadaşlarımız o arkadaşımızın hizmet edemediği düşüncesiyle dönem sonu bile beklemeden benim tekrar benim bu göreve geri dönmemi istediler. Ben tekrar AK Parti’den 2004 seçimlerinde aday oldum. Yine başkan seçildim. Bu dönemde Selimpaşa’mıza çok büyük hizmetler oldu. Niçin bu dönem diyorum. Çünkü ilk defa bu dönem Ankara, İstanbul ve Selimpaşa birleşmiş oldu. Ve bu dönemde yalnızca Selimpaşa’ya değil, Silivri’ye ve tüm beldelerimize ciddi hizmetler geldi. Bizler gerçekten hizmet etmekten gurur ve kıvanç duyuyoruz. Ben şahsen bir ağaç ektiğimizde bile, o ağacın büyüyüp yetiştiğini gördüğümde bile gururlanıyorum. Gerçekten artık hizmet ayağımızın dibinde. Silivri ve beldeler bu dönemde eğitim ve sağlıkta çok ciddi hizmetler aldı.Bu hizmetleri Ahmet Yağcıoğlu olarak tek başımıza yapmadık. 4 tane il genel meclis üyemiz gece gündüz Selimpaşa ve Silivri’ye ne lazım ise çalıştı. Ben buradan başta Başbakanımıza, Sağlık Bankımıza, İl Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İl Genel Meclis Üyelerimize ve o dönemde İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Sayın Tülay Kaynarca’ ya ve tüm partililerime çok teşekkür ediyorum.”

“Silivri için neden olmasın?”

Beldelerin kapanarak tek bir merkezde toplanmasıyla siyasi yaşamına Silivri’de devam etme kararı aldığını belirten Yağcıoğlu “Peki bundan sonra ne yapacağız. Bana arkadaşlarım diyorlar ki madem Selimpaşa Belediyesi kapanıyor neden Silivri olmasın. Sağ olsun bana arkadaşlarım 1999 yılında da Silivri Belediye Başkanlığı için teklif getirmişlerdi. Ama benim Selimpaşa varken başka bir şeyi düşünmem mümkün değildi. O nedenle o dönemde böyle bir şeyi kabul etmedim. Ama artık beldemiz mahalle oldu. Selimpaşa Belediyesi var iken tamamdı. Ancak artık Selimpaşa Belediyesi yok. Bizde artık burada İlçe Başkanımızın huzurunda Silivri Belediye Başkanlığına aday adaylığımızı duyuruyoruz ve evraklarımızı da İlçe Başkanımız Sayın Ender Gezici beyefendiye sizlerin huzurunda takdim ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol