Silivri Facebook

SİYAD'dan Basına Ziyaret Turları
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Siyad Başkanı Uğur Kanoğlu, kurucu başkan Fuat Yıldız ve dernek basın danışmanı Şerafettin Yıldırım yerel basını ziyaret ederek dernekleri hakkında bilgi veriyor. Gazetemizi de ziyaret eden dernek başkanı Uğur Kanoğlu, yanında getirdiği Kur’an-ı Kerim’leri hediye etti.
 
Diğer basın kuruluşlarını da ziyaret edeceklerini ifade eden Kanoğlu amaçları konusunda yaptığı açıklamada “Silivri’de bir eksiklik olduğunu hissettik. Toplumun her noktasında sanki imam hatipli bir tek benim şeklinde bir düşünce vardı arkadaşlarımızda. Bu bağlamda da arkadaşlarımız kendilerini yalnız hissediyorlardı.
 
Bunun sonucunda da bizi anlatmak ve insanların yararına bir şeyler yapabilmek gayesiyle, kurucu arkadaşlarımız tarafından 2006 senesinin 13 Kasım tarihinde bu dernek Silivri’de faaliyete geçti. Şu anda yaklaşık olarak 60’ın üzerinde resmi kayıtlı olmakla beraber, henüz derneğimize kaydı olmayan 200 civarında imam hatip mezunu kardeşimiz var. Kardeşimiz var Geçtiğimiz gün gerçekleştirdiğimiz Kur’an ziyafetinden sonra derneğimize ilgi arttı. Önemli olan üye sayısının çokluğu değil, tüm kardeşlerimizle gönül bağı kurabilmemiz. Biz sadece yarına yönelik değil, bizden sonraki nesillere iyi bir şeyler bırakabilmenin hesaplarını yapıyor ve bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz.
 
Biz arkamızda, dinini, bayrağını, vatanını ve yaşadığı doğayı seven, ona sahip çıkacak bir gençlik bırakmak istiyoruz. Ancak onlara böylesi bir gelecek bırakmamız için bize emanet edilen mirasa iyi sahip çıkmamız ve korumamız gerekiyor. Biz sadece imam hatiplilere yönelik bir dernek değiliz, tamamen halka açık bir derneğiz. Ama öncelikle bizim kendi aramızda öz eleştiri yapıp halk nazarında örnek ve önder kişiler olmamız lazım. İmam hatipli dendiğinde insanların aklında bir kara leke oluşmaması gerekir ki, şu ana kadar da böyle bir durum söz konusu olmamıştır. Halkımızdan kurslar açmamız ve imam hatip lisesi konusunda talepler geliyor. Saklanması gereken bir konu olmadığını düşündüğüm için, bir İmam Hatip Lisesi açılmasını istediğimizi de açık bir dille ifade etmek isterim. Gelen istekler doğrultusunda gerekli müracaatları yaparız.
 
Tabi ki bu çalışmalarımızı duyurmakta basının da önemli katkıları var. Basın objektif olduğu sürece her türlü sorunun üstesinden gelineceğine inanıyoruz. Geçmiş dönemlere göre basınımız konulara daha objektif bakıyor. Basının da bize bu konularda biraz hassas davranmasını ve yardımcı olmasını temenni ediyoruz.” dedi.
 
Tolga EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol