Silivri Facebook
banner88

20. Vergi Haftası kutlamaları ziyaretlerle başladı

Melis AVCI

1990 yılından bu yana kutlanan ve bu yıl 20’si kutlanan Vergi Haftası’nın etkinlikleri her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlenecek. Hafta boyunca devam edecek olan etkinlikler kapsamında ilk olarak ilçe protokol üyeleri ziyaret edildi. Silivri Vergi Dairesi Müdürü Halil Gündoğdu önderliğinde, vergi dairesi müdür yardımcısı ve şeflerden oluşan ekibin gerçekleştirdiği ziyaretlerde, vergi bilincinin sağlanması amaçlanıyor.
Dün 20. Vergi Haftası etkinlileri kapsamında Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Ömer Duman, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Silivri Cumhuriyet Başsavcısı ziyaret edildi.


Gündoğdu: “Amacımız vergi bilincini gelecek kuşaklara aktarabilmek”

Vergi bilincinin geliştirilmesini ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemini her yaptığı ziyarette dile getiren Silivri Vergi Dairesi Müdürü Halil Gündoğdu “Biz vergi bilincini gelecek kuşaklara aktarmak, yarının yöneticisini, iş adamını, devlet adamını bu konuda bilgilendirmek istiyoruz. Ülkemizin bütçesinin önemli bir bölümü, yaklaşık % 80’i vergi gelirlerinden oluşuyor. Bu oran gittikçe artıyor. Dolayısıyla bu bilinci herkese yaymak zorundayız. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Bu bağlanma etkinlikler yapıyoruz. Öğrencilerimize, vergi dairesini tanıyoruz. Okullarda seminerler veriyoruz. Şehrin kalabalık yerlerine bu duygu yoğunluğunu yaşatacak afişler asıyoruz. Vergi dairesinin asli unsuru olan mükellefleri vergi dairesine davet ediyoruz, onların vergiye gönüllü uyumunu sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Odalar, borsalar ve iş adamları derneği gibi benzeri kuruluşlarla eş güdüm içinde olmak istiyoruz. Yine bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Basına bu konuda çok iş düşüyor. Bunu duyuracak olan sizlersiniz, bu konuda bize katkı sağlayacağınızı inanıyoruz.” Şekli.de konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol