Silivri Facebook

3. havalimanı nereye?
 
Kaynak : Haber7
 
Devlet Bakanı Ali Babacan'ın açıklamalarıyla tekrar gündeme gelen İstanbul'a 3. havalimanı yapımı konusundaki tartışmalar sürüyor. İş dünyası yeni havalimanının Avrupa yakasına yapılmasından yana.
 
Habertürk Tv’de yayınlanan Uyandırma Servisi programına konuk olan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul'un acilen bir kargo havalimanına ihtiyacı olduğunu söyledi. Programa telefon bağlantısıyla katılan ve Gülin Yıldırımkaya'nın sorularını yanıtlayan TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da, 3. havalimanının Avrupa yakasına yapılması gerektiğini kaydetti.
 
 
3. HAVALİMANI SİLİVRİ’YE Mİ?
Yeni havalimanının Silivri’ye yapılmasını ön gören bir plan üzerine çalışıldığı öne sürüldü. 3. havalimanı konusunda Silivri ile birlikte adı geçen Çatalca’nın içme suyu havzasında olması nedeniyle yeni havalimanının Çatalca’ya yapılmasının mümkün olmadığı belirtiliyor. Silivri üzerinde hazırlanmış bir plan olduğu ve bu planın onaylanmayı beklediği iddia ediliyor.
 
 
ATAKÖYLÜLER ŞİKAYETÇİ
Öte yandan Ataköylü bir grup vatandaşın mahkemeye başvurarak iniş-kalkışların uluslar arası havacılık standartlarının çok üzerine çıktığını ve çevre sağlığı açısından tehlike oluşturduğunu iddia ederek önlem alınmasını istediği öğrenildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol