Silivri Facebook
banner88

3.700 ÖĞRENCİYE MADALYA VE SERTİFİKA...

YAZ SPOR OKULLARINDA KAPANIŞ ZİLİ ÇALDI
Silivri Belediyesi’nin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ortaklığında düzenlediği Yaz Spor Okulları, gerçekleşen kapanış töreniyle sona erdi.

3700 öğrencinin 8 branşta eğitim gördüğü Silivri Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın kapanış töreni, 19 Ağustos 2011 Cuma Günü Silivri Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Silivri Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen Yaz Spor Okulları’nın kapanış töreni de, açılış töreni kadar renkli geçti. Kapanış törenine; Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Başkan Yardımcıları Yılmaz Kandemir ve Elif Bilici, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Suna Göçengil, Seval Fildiş Çolakoğlu ve Bora Balcıoğlu, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Özdemir, ilçe spor kulübü başkanları ve yöneticileri, yaz spor okulu öğrencileri ile birçok veli katıldı.

ÖZDEMİR; “TÜRK SPORU ADINA BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE ETTİK”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kapanış töreninde, ilk konuşmayı Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Özdemir yaptı. Özdemir; “8 branşta, 22 antrenör ile Silivri merkez ve yedi beldede organize edilen spor okullarına 3700 sporcu katılarak, ilçemiz gençliği ve Türk sporu adına büyük bir başarı elde edilmiştir. Bu başarıda en büyük emek iki ay boyunca tatil yapmak yerine, bıkmadan usanmadan azimle gayretle çalışıp, Silivri gençlerine hizmet eden değerli öğretmenlerimizindir. Ayrıca çocuklarını iki ay boyunca bizlere güvenerek emanet eden değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Silivrili yavrularımıza hizmet edebilme gayesinde bu güzel tablo oluşmuştur. Niçin spor okullarını önemsiyoruz? Eğer bir ülkenin nüfusu 75 milyon ise ve 40 milyon genç nüfustan sadece 1.5 milyonu lisanslı sporcu ise biz Türk sporunu önemsemeli ve önemsetmeliyiz. Spor okulları 3 yıl içerisinde sırasıyla 1200, 2500, 3700 sayılarına ulaşmıştır. Bizler Türk kurumları olarak görevimizi yerine getiriyoruz. Atatürk diyor ki; ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yerine getirendir.’ Sözlerime son verirken vatan için, büyük Türkiye için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, hikmet ve şükranla anıyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene” şeklinde konuştu.

KAYAPINAR; “BU SAYIYI EL BİRLİĞİYLE DAHA DA ARTTIRALIM”
Yaz Spor Okulu kapanış töreninde de, açılış töreninde gördüğü coşku ve heyecanın devam ettiğini ifade eden Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar şunları söyledi; “2 ay önce bu işin ilk meşalesi yakıldı. Bugün burada mutlulukla görüyorum ki, aynı duygu, aynı heyecan devam ediyor. Katkısı olan herkese, tatil yapmadan çalışan tüm eğitmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tabi bu organizasyonlar maddi güç, destek ve para ister. Bu konuda Belediye Başkanımızın çok büyük desteğini gördük. Sizlerin huzurunda Belediye Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. İlçe Spor Müdürlüğümüz de büyük bir iş başardı. 3700 çok büyük bir sayı. Öğrenciler, bu yaz boyunca yaptığınız çalışmaları anlatın, herkesle paylaşın ki bu sayıyı daha çok arttıralım. Masraflar artacak olsa da, biliyorum ki başkanımızın desteği her zaman arkamızda olacaktır.”

IŞIKLAR; “ÇOCUKLARIMIZ BAŞKASIYLA DEĞİL, KENDİSİYLE YARIŞMAYI ÖĞRENİYOR”
Centilmence yarışmayı, birlik ve beraberlik içinde hareket etmeyi öğrenen bir çocuğun, büyüdüğünde terörden, uyuşturucudan ve tüm kötü alışkanlıklardan uzak duracağını belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Devlet, vatandaşın hizmetkârıdır. Hizmet eden bir devlet anlayışı ile bireylerin sporuyla, eğitimiyle, sağlığıyla, kültürü ve güvenliğiyle, bugünü özgürce yaşayabileceği, vatandaşlık haklarından faydalanabileceği ortamı sağlamak bizim görevimizdir. İşte bunu yaparken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Belediye olarak sizlerin hizmetindeyiz. Amacımız bayrağımızı taşıyacak çocuklar yetiştirerek, hasret kaldığımız görüntüleri sergilemek. Her evden bir çocuğumuzu buraya taşıyacağız. Her kapıdan bir çocuğumuzu bu etkinliklere katacağız. Çünkü spor kardeşliktir, barıştır. Burada beraberlik içinde, centilmence yarışarak, saygı ve sevgiyle bir arada olmayı paylaşmayı öğrenen bir çocuk, yarın bu memlekette teröre, uyuşturucuya ve diğer birçok kötü alışkanlığa da bulaşmaz. Çünkü bu günden aldığı eğitimle, başarının peşinde koşmanın kendisiyle yarışmak olduğunu anlar. Çocuklarımıza, başkalarıyla yarışmaktan öte kendisiyle yarışmayı öğreteceğiz. 3700 sayısı ülkemiz nüfusuna göre müthiş bir sayı. Biz sayıdan öte, sporu çocuklarımız için bir yaşam biçimi haline getireceğiz. Buna kışında devam etmek istiyoruz. Ben 8 branşta eğitim veren 22 tane öğretmenimize teşekkür etmek istiyorum. Bizim de idealimiz, muradımız aydınlığa umutla bakan, hemşeri bilinci gelişmiş, refahı paylaşabilen, barış ve huzur içinde yaşayan bir ülke olmak. Sizlerin çocuklarınızı içtenlikle emanet ettiğiniz eğitmenlerimize ve Milli Eğitim Müdürümüze tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Son olarak yaklaşan Ramazan Bayramınızı ve Zafer Bayramınızı da en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

DEMİRKOL; “SPOR MEDENİYETİMİZİN SİMGESİDİR”
Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol ‘İlçemiz böyle güzel programlara layıktır’ diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “İlçemizin, belediyesiyle, kurumlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, öğretmenleri ve bilinçli velileri ile böylesine güzel etkinliklere ilgi gösterileceğini umuyorduk, onu en güzel şekilde gördük. Dayanışmanın, paylaşmanın ve spor icraatının güzelliğini hep birlikte yaşıyoruz. Başta ilçemizin spor platformunu oluşturan spor eğitmenlerimizi, kulüplerimizi önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Çünkü bu etkinlikler birer temel gösterge ve harekettir. Asıl olan kurumsallaşmak ve sivil toplum örgütü misaliyle organize olabilmektir. İşte o zaman bayrağımızı dalgalandıracak, hem de olimpiyat oyunlarında gururla, kıvançla memleketine dönen gurur abidelerimizi kucaklayacağız. Ülkemizin buna layık olduğuna inanıyorum. Medeniyetimizin büyük bir simgesi olan spor ruhu ve hareketi ilçemizde de kendini gösteriyor. Bu çocuklarımızı giydireceğiz, spor malzemelerini takdim edeceğiz, gerektiğinde evlerinden alacak evlerine götüreceğiz ve güvenliğini sağlayacağız. Bütün bunlar dayanışmayı, masrafı ve katkıyı gerektiriyor. Bu itibarla özellikle Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Tüm kamu kuruluşlarına olduğu gibi spora da verdiği desteği görüyoruz ve takdir ediyoruz. Bu çabaların artarak devam etmesini bekliyoruz. Bu çocuklarımız yarının büyükleri ve biz, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu nesli koruyup, kollamak ve geleceğe taşımak zorundayız. Bu itibarla terör şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyor, gelecek bayramınızı kutluyorum.”

MİNİK SPORCULARA MADALYA VE SERTİFİKA
Gerçekleşen konuşmaların ardından Silivri Belediyesi Yaz Spor Okulları kapsamında eğitim alan öğrenciler kısa gösteriler gerçekleştirdi. Yaz Spor Okulu öğrencileri, madalya ve sertifikalarını ilçe protokol üyelerinin elinden aldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar törenin sonunda, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Özdemir ve tüm eğitimcilere katkıları nedeniyle teşekkür plaketi takdim etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol