Silivri Facebook
banner88

48. GELENEKSEL SİLİVRİ YOĞURT

48. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri muhteşem bir finale sahne oldu. Zerrin Özer’in sahne aldığı final gecesinde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “Sanat ve kültür Silivri’ye çok yakışıyor. Daha mutlu, daha güzel festivallerde buluşmak dileğiyle” dedi.

Festivalin son günü saat 18.00’da Silivrispor Lokali önünde gerçekleştirilen Yoğurt Mayalama Yarışmasında, en iyi yoğurt seçildi. Silivri Yoğurt Festivalinin finali, görkemli bir geceyle sona erdi. 48. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinliklerinin son gecesinde sahne alan Zerrin Özer, Silivrililere unutamayacakları bir gece yaşattı. 48. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri final gecesi onur konuğu, usta yorumcu Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca oldu.

Festivalin kapanış konuşmasını yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Bu yıl çok mütevazı bir şekilde, yerel özelliklerle neler yapabiliriz, içimizdeki yetenekleri sizlerle nasıl buluşturabiliriz diye düşünerek bir festival gerçekleştirdik. Bu gün 6. ve son gündeyiz. Tamamen Silivri’nin içinde yetişmiş yetenekleri sizlerle buluşturmaya çalıştık. Ulusal ölçekte birkaç sanatçımızı festivalimize konuk ettik. Silivri’nin kültürü, sanatı ve sporu birleştirebilen bir nokta olduğunu, sevgiyi hangi yaşta olursa olsun birbirimize verebilmeyi ve Silivri’yi aydınlıklara taşıyacak en büyük itici gücün sanat olduğunu burada bir kez daha anladık” dedi.

 

48. GELENEKSEL SİLİVRİ YOĞURT
FESTİVALİNDE MUHTEŞEM FİNAL

48. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri muhteşem bir finale sahne oldu. Zerrin Özer’in sahne aldığı final gecesinde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar “Sanat ve kültür Silivri’ye çok yakışıyor. Daha mutlu, daha güzel festivallerde buluşmak dileğiyle” dedi.


Silivri Yoğurt Festivalinin finali, görkemli bir geceyle sona erdi. 48. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinliklerinin son gecesinde sahne alan Zerrin Özer, Silivrililere unutamayacakları bir gece yaşattı. Festivalin final gecesinde Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcıları, CHP Silivri İlçe Başkanı Muharrem Aydoğan, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, ilçe protokolü ve birçok vatandaş yer aldı.

EN GÜZEL YOĞURT SEÇİLDİ
Festivalin son günü saat 18.00’da Silivrispor Lokali önünde gerçekleştirilen Yoğurt Mayalama Yarışmasında, en iyi yoğurt seçildi. Uluslararası ölçekte yoğurdun tarihçesini araştıran ve bu konuda bir belgesel hazırlayan İngiliz kanalı BBC, 48. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen Yoğurt Mayalama Yarışmasında, Silivri yoğurdunun özellikleri ve yapılışı hakkında yarışmacılardan bilgi aldı. Yarışmada 1. olan Azime Arslan’a elektrik süpürgesi, 2. olan Nagihan Otman’a mutfak robotu, 3. olan Nevin Kurtuluş’a ise tost makinesi ve birer kupa hediye edildi. Dereceye girenlerin ödülleri, Silivri Belediyesi Başkan Yardımcıları Elif Uzun, Ayhan Otlatıcı ve CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Seval Fildiş Çolakoğlu tarafından verildi.

‘SİLİVRİM KAYMAK’ YAZARINDAN YARIŞMA BİRİNCİSİNE TAM NOT
Türkiye’nin yoğurtlarını araştıran ve yaptığı araştırmalar sonucunda bir kitap hazırlayarak adına ‘Silivrim Kaymak’ ismini veren yazar Artun Ünsal, Yoğurt Mayalama Yarışması’na konuk oldu. Yarışma birincisinin yoğurdunu tadan Ünsal, Silivri yoğurduna tam not verdi.

DEHA ÖZER ŞENAY, BABASININ ESERLERİNİ SESLENDİRDİ
Arap Saçı, Üşüdüm üstümü örtsene anne, İki gözüm iki çeşme gibi şarkıların bestecisi Özer Şenay’ın oğlu Deha Özer Şenay’ın sahne programı coşkulu şekilde gerçekleşti. Sahne performansıyla beğeni toplayan Şenay, gecede babasının bestelemiş olduğu şarkıları da seslendirdi. Deha Özer Şenay’ın büyük bir yetenek olduğunu dile getiren Başkan Işıklar, kendisine plaket ve çiçek vererek teşekkür etti. 

İLKİM KARACA: “CEM SİLİVRİ’Yİ ÇOK SEVERDİ”
48. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri final gecesi onur konuğu, usta yorumcu Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca oldu. Deha Özer Şenay’ın ardından sahne alarak türküleriyle geceye renk katan CHP Silivri İlçe Başkanı Muharrem Aydoğan’ın özel davetiyle programa katılan İlkim Karaca, Cem Karaca’nın şiirlerinden seslendirdi. Silivri Parkköy tarafında yazlıkları bulunduğunu belirten Karaca, eşi Cem Karaca’nın Silivri’yi çok sevdiğini, hayattayken özellikle balıkçı barınaklarını sık sık ziyaret ettiğini belirtti. İlkim Karaca’nın final gecesine katılımdan duyduğu memnuniyeti ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlkim Karaca’ya Silivri yoğurdu ve çiçek hediye ederken, Muharrem Aydoğan’a da katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

ZERRİN ÖZER HAYRAN BIRAKTI
Gecenin sonunda sahne alan Zerrin Özer, görkemli bir final gerçekleştirdi. Güçlü sesi ve esprili konuşmalarıyla izleyenleri kendine hayran bırakan Zerrin Özer, gece boyunca en sevilen şarkılarıyla Silivrilileri mest etti. Konseri keyifle dinleyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şarkılara yerinden eşlik etti.

BAŞKAN IŞIKLAR: “SANATIN VE KÜLTÜRÜN SİLİVRİ’YE YERLEŞMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”
Gece sonunda sahneye çıkarak, festivalin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Bu yıl çok mütevazı bir şekilde, yerel özelliklerle neler yapabiliriz, içimizdeki yetenekleri sizlerle nasıl buluşturabiliriz diye düşünerek bir festival gerçekleştirdik. Bu gün 6. ve son gündeyiz. Tamamen Silivri’nin içinde yetişmiş yetenekleri sizlerle buluşturmaya çalıştık. Ulusal ölçekte birkaç sanatçımızı festivalimize konuk ettik. Silivri’nin kültürü, sanatı ve sporu birleştirebilen bir nokta olduğunu, sevgiyi hangi yaşta olursa olsun birbirimize verebilmeyi ve Silivri’yi aydınlıklara taşıyacak en büyük itici gücün sanat olduğunu burada bir kez daha anladık. Sergileriyle, yarışmalarıyla, turnuvalarıyla ve tüm kültür mozaiğiyle her cinsinden müziği yapabilen kardeşlerimiz olduğunu gördük. Şimdi bize düşen görevi daha iyi anlıyorum. Bu yetenekleri geliştirip, gelecek yıllarda sizlerle daha büyük bir coşkuyla buluşturmak istiyorum. Yerelden ulusala, beklide evrensele taşıyacağımız değerleri buradan çıkarabiliriz. Farklılıklar yaratıp, onları kalıcı üstünlüklere taşıyabiliriz. Bu cesareti, festivalde sahne alan arkadaşlarımız bizlere verdiler. Demek ki sevginin aşamayacağı, sevginin birleştiremeyeceği hiçbir sorun yok. Bunun için sanatın ve kültürün Silivri’de yerleşmesini sağlamalıyız. Üç medeniyetin üzerinde yaşadığı Silivri’ye sanatta, kültürde çok yakışıyor. Daha da önemlisi sizin ilginiz çok yakışıyor. Sizlerin verdiği destekle daha iyi festivaller yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Festivale emeği geçen tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Daha mutlu, daha güzel festivallerde buluşmak üzere diyorum” şeklinde konuştu. Yaptığı konuşma sonrasında halkı selamlayan Başkan Işıklar, Başkan Yardımcısı Elif Uzun ile birlikte Zerrin Özer’e, plaket, çiçek ve yoğurt hediye etti. 48. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri havai fişek gösterisiyle sona erdi.

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol