Silivri Facebook
banner88

80 ada planlandı

Ev sahipliğini Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın yaptığı 80 ada ve etrafını içeren bölgede 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve bölge planı tadilatı bilgilendirme toplantısı yoğun katılımla Silivri Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.

Başkan Turan’dan katılımcılara teşekkür

İmar planı ve bölge planı tadilatı bilgilendirme toplantısı, davet edilen Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Yeni Mahalle Muhtarı, mimar mühendisler,sivil toplum örgütleri ve tüm dernek yöneticilerin katılımı ile başlarken Belediye Başkanı Hüseyin Turan “Sizleri görüş ve önerilerinizi almak için davet ettik. Davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Böylesine güzel bir çalışma için Şehir Plancısı Ekrem Ünver ve Harita Mühendisi Celal Beşiktepe beylere hem şahsım adına hem de Silivri adına şükranlarımızı sunuyoruz. Plan tadilatı ile ilgili aklınıza takılan her şeyi burada sorabilirsiniz. Bu toplantıyı sizlerle birlikte yapmamızın amacı da bu” diyerek bilgilendirme konuşmaları için Şehir Plancısı Ünver ve Harita Mühendisi Beşiktepe’yi kürsüye davet etti.

Şehir plancısı Ünver : 80 ada için en güzelini yapmaya çalıştık

İlçemizin hızla gelişip büyümesi nedeni ile Silivri Toplu Konutlar Bölgesi ve civarını kapsayan 80 ada ve etrafını içeren bölgede 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve bölge plan tadilatının hazırlayıcılarından olan Şehir Plancısı Ekrem Ünver “80 Ada için en güzelini yapmaya çalıştık. Çalışmayan bir planı harekete geçirmek için buradayız. 18.madddeye uygun kalarak çeşitli değişikler yaparak daha yaşanabilir, yeşil alanı bol bir planı sizlere sunuyoruz” dedi.

Harita mühendisi Beşiktepe : hem ahlaken,hem hukuken etik gelecek açısından güzel bir çalışma yapmanın huzuru içerisindeyiz

Şehir Plancısı Ekrem Ünver ile birlikte 80 Ada ve etrafını içeren imar planı ve bölge planı tadilatı hazırlayıcısı olan Harita Mühendisi Celal Beşiktepe ise “18.maddeye bağlı kalan bir plan tadilatı. Şunu tüm samimiyetimle söylemek istiyorum. Biz Ekrem beyle bu plan üzerinde çalışırken, Belediye Başkanından meclis üyesine. Meclis üyesinin çoğunu  tanımayız. Hiç bir aşamada bize müdahale edilmediğini, ana kararlarını ve son şeklini burada sizlerle birlikte gördüklerini söylemek isterim. Dolayısı ile hem ahlaken, hem hukuken  etik,hem gelecek açısından güzel bir çalışma yapmanın huzuru içerisindeyiz” dedi.
Yaklaşık iki buçuk saat süren toplantıda, katılımcılar sorularını Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Şehir Plancısı Ekrem Ünver ve Harita Mühendisi Celal Beşiktepe’ye iletirken
aldıkları cevaplarla toplantıdan oldukça hoşnut ayrıldılar. Ayrıca Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan dün saat 15.30’da yapılan İmar Komisyonu toplantısına tüm meclis üyelerini ve Mimar,Mühendisler Odası temsilcileri ile bir araya geldi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol