Silivri Facebook
banner88

AHİLİK HAFTASI GÖSTERMELİK KUTLANDI...

AHİLİK HAFTASI GÖSTERMELİK KUTLANDI…

Ahilik Haftası Silivri’de kutlandı. Kutlamalara, Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, esnaf kuruluşlarının başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Kutlamalar Atatürk Anıtında düzenlenen törenle başladı.

 

SİBESO Başkanı Ali Tabakoğlu;”Ahi kelimesinin kardeş, arkadaş, yaren, dost, yiğit anlamlarına geldiğini söyleyebiliriz. Ahilik sosyal ve kültürel yapılara ait bir terim olarak, birbirini seven, saygı duyan, yardım eden esnaf ve sanatkârların işi manasını taşır.

“Ahilik” Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Ahi örgütünün kurucusu Ahi Evran’dır.

Ahilik İslam inancı ile Türk örf ve adetlerini kaynaştıran bir düşünce sistemidir. Hiçbir şeye “eşrefi mahlûkat” kabul edilen insandan daha fazla değer verilmez. Ahiliğin temelinde böyle bir insan anlayışı vardır.” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Silivri Kaymakamı Salih Keser’in konuşmalarının ardından Silivri Belediyesi Halk Oyunları ekibi folklor gösterisi yaptı. Kutlamaların ardından Silivri Belediyesi, Silivri Öğretmenevi bahçesinde Ahilik pilavı ikram etti.

İbrahim Yücal

 

EDİTÖR NOTU: Silivri’de 170 gurup altında 2.831 esnaf ve sanatkar kayıtlıyken sadece 8-10 esnafın katıldığı Ahilik Haftası Kutlamaları'nın göstermelik olarak yapılması üzüntü verici…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol