Silivri Facebook

Akören'de Cumhuriyet Coşkusu
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Cumhuriyetin 84.kuruluş yıldönümü Silivri Akören Köyü’nde de coşkuyla kutlandı. Akören Köyü Ümit Aksun İlköğretim Okulunda gündüz düzenlenen kutlama töreninin ardından akşamda köyde coşkulu bir kutlama gerçekleşti.
 
Akören Köyü Muhtarı Mustafa Gül,  Ümit Aksun İlköğretim Okulu öğretmenleri ve öğrencilerinin katkılarıyla gerçekleşen Cumhuriyetin kuruluşunun 84.yılı şenliğine halkın yoğun katılımı coşkuyu ikiye katladı.
 
Kutlamalar köy halkının düzenlediği fener alayı ile başladıktan sonra okul bahçesinde devam etti, Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla okul bahçesinde başlayan şenlikte konuşan Akören Köyü Muhtarı Mustafa Gül “Bu akşam burada olmaktan dolayı ve yaşanan coşku neticesinde mutlu, aynı zamanda gururluyum. Katılan tüm halkımıza ve bu şenlikte emeği geçen herkese teşekkür ederken, Ulu Önder M,Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve tüm  aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, onlara bize bıraktıkları bu cennet vatan için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedikten sonra söz alan okul müdürü Adil Kınalı da
 
“Cumhuriyetimizin 84.yılı tüm ulusumuza kutlu olsun, Bizler Cumhuriyetle büyüdük ve bundan sonraki nesillere de “cumhuriyeti” miras bırakmak bizim görevimiz. Uğrunda canlar verilmiş olan bu vatanı sonsuza dek yaşatmak, ileri devletler seviyesine getirmek için çok çalışmak zorundayız. Ben de, Ulu Önderimiz M.Kemal Atatürk’ü, O’nun silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, minnettarlığımızı ifade etmek istiyorum. Tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”şeklin duygu ve düşüncelerini ifade etti. Konuşmaların ardından başlayan şenlikte minik öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler, oratoryolar, özdeyişler, tiyatro oyunları ve halk oyunu gösterisi sergilendi. Havai fişeklerin renk kattığı gece aynı coşkuyla sona erdi.
 
Tolga EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol