Silivri Facebook
banner88

ALEVİLİK HAKTIR! TEMELLERİ SAĞLAMDIR...

ALEVİLİK HAKTIR! TEMELLERİ SAĞLAMDIR…

Silivri Belediyesi'nin desteğiyle Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından yaptırılacak olan "Silivri Cemevi”nin temeli atıldı. Silivri Belediye Başkanı CHP'li Özcan Işıklar tarafından Mimar Sinan Mahallesi Ak Evler karşısında tahsis edilen arazide başlayan  temel atma törenine CHP'li Milletvekili ve Sanatçı Sebahat Akkiraz da katıldı. Ayrıca Törene Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, CHP Silivri İlçe Teşkilatı Başkanı Mümin Tuğlu, Silivri Belediyesi CHP ve Ak Parti Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kultür Vakfı İl Yönetimi ve Silivri İlçe Yönetimi, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, SİBESO Başkanı Ali Tabakoğlu ve İş Adamları katıldı.

IŞIKLAR;”BU OLAYDA EMEK VAR AZİM VAR.”

 Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın bir üyesi olduğunu vurgulayarak “Evet, 6 senlik hasret sona eriyor. Herkesin bu projede çok emeği var. İnancınızla, kararlılığınızla bu günlere geldiniz. Bu olayda emek var, azim var. Gönül isterdi ki sosyal tesis yerine Cem Evi olarak adını koyalım. Ama önemli olan ismi değil. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese, başta belediye meclis üyelerim olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah kısa süre içinde yapımı tamamlanır ve Alevi vatandaşlarımız inançlarını kendilerine ait binalarında yaşarlar” dedi.

Işıklar; “Binamızın çok güzel, kutsi bir görüntüsü var. İçi de çok güzel olacak. Biz burada altı dükkânlar içi cem evi olan bir yer değil, sadece Cem Evi olarak hizmet edecek bir bina olmasının daha doğru olacağını düşündük. Bunu hep birlikte yapacağız ve yaşatacağız. Çok güzel ve büyük bir Cem Evi’miz olacak. Cem Evi’nin tapu alanı 3153 metrekare, 3267 metrekare net inşaatı olacak. Brüt inşaatı 4305 metrekare ve çatı da bir kullanım alanımız olacak o da 1100 metrekare olacak. Bu proje için çok ciddi araştırmalar yapıldı, Türkiye’de ve dünyada bulunan cem evlerinden örnekler alındı. Mimarımıza da çok teşekkür ediyorum. Sizlere yakışan bir sanat eseri ortaya çıkardık. Bu hepimizin alın teri, emeği ve göz nuru olacak. Bize el uzatacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum. İnsani değerlerimizin, geleneğimizin göreneğimizin yaşatılmasına hizmet edecek Cem Evi’nin şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

Işıklar konuşmasında Alevi Kültür Derneği Silivri Şubesi Başkanı Coşkun Aksoy ile Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Silivri Şubesi Başkanı Tamam Köroğlu'na ilçede birlik beraberlik ve barış ortamını oluşturmak konusundaki katkıları için teşekkür etti. Başkan Işıklar’ın müjdesini şükran dilekleriyle karşılayan Silivrili Alevi yurttaşlar, Cem Evi müjdesi için Işıklar’a teşekkürlerini dile getirdiler.

 

Konuşmaların ardından Milletvekili Sebahat Akkiraz, Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı İstanbul İl ve Silivri İlçe Yönetimi ile birlikte açılışı gerçekleştirdiler.

İbrahim Yücal

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol