Silivri Facebook
banner88

ALİ TABAKOĞLU ADAYLIĞINI AÇIKLADI...

TABAKOĞLU YENİDEN ADAY

 

SİBESO Başkanı Ali Tabakoğlu 8 yıldır Başkanı olduğu Silivri Birleşik Esnaf Odası Başkanlığına yeniden aday olduğunu gerçekleştirdiği Basın Toplantısında açıkladı. Yeni Yönetimi ile de dikkatleri üzerine çeken Tabakoğlu çarpıcı açıklamalarda ve iddialarda bulundu.

 

SİBESO Başkanı Ali Tabakoğlu; “ ilk önce buraya gelen ve beni destekleyen asıl ve yedek yönetim kurulu üyesi aday arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ben asla koltuk meraklısı olmadım. Eskilere dönersek aday olmayacaktım aslında. Başkan Yardımcımı aday olması konusunda destekledim. Aslında bütün aday olan arkadaşlarıma destek verdim. Bu kararımdan sonra esnaf imza kampanyası düzenledi. Benim amacım 18 yıldır Başkan ve düzenli olarak yönetiminde bulunduğum bu odaya bir hizmet binası yapmaktı. Binamız yıkıldıktan sonra bir arsa arayışına girdik. Şuan hizmet verdiğimiz binaya söylenildiği gibi uçuk bir kira ödemiyoruz. 1500TL kira ödemekteyiz. Banka tarzında bir binamız var. İçerisine koyduğumuz mobilyaların uçuk tutarlarda alındığı söyleniyor. Tamamen yalan eski mobilyalarımızı restore ettirdik sadece 2 adet masa aldık o kadar.”

 

HİÇBİR ARKADAŞIMA KIRGIN DEĞİLİM

 

Adaylık sürecinde hiçbir arkadaşıma kırgın değilim. Tam aksine rekabet hoşuma gidiyor. Özellikle uzun süre birlikte çalıştığımız arkadaşlarımın bana rakip olması beni mutlu ediyor. Yılbaşından bu zamana kadar arkadaşlarımla çalışmalar yapıyorum. Söylenecek çok şey var ama konuşmak istemiyorum. Hizmet binamıza laf söyleyenlere ise cevabımı vereyim. 2011 yılında 2 tane odaya tahsis edilen bir alan oldu. Şoförler Odası ve bizim odamıza tahsis edilmek üzere. Belediye tarafından düzenlenen proje rahmetli Zafer Aşkın’ın ve benim önüme geldi. Binayı biz yapacağız ve 25 yıl kullanıldıktan sonra belediyeye teslim edeceğiz. Bu düşüncenin yerine 25 yıl sonra Belediye ile mütabakata varılmaz ise odalar binayı terk edeceklerdi. Bu kuralın olması bizi anlaşmadan uzaklaştırdı. Sanayi sitemizin içerisindeki binamız hakkında konuşuluyor. Şu anda anlaşmaların bittiği ilk yardım eğitiminin verileceğini de buradan duyurmak istiyorum. Çünkü her insanın bilmesinin gerektiğini düşünüyorum bu konuda.

 

ÖZKÖK 8 YIL ÖNCESİNDE KALMIŞ

 

Necati Özkök’ün faaliyet belgesi ile alakalı iddialarına Tabakoğlu;” Bizim faaliyet belgelerine para almamız ile alakalı para aldığım konusunda ispat etsin hemen istifa edeceğim. Şuanda Necati Bey 8 yıldır aynı yerde duruyor. Ben oğluma bile borcu varken faaliyet belgesi alamıyorum. Şu andaki sistemde makbuz numarası istiyor. Geçmiştde aynısını söylemişti. Birlik Başkanıda cebinden ödersin demişti. Necati Bey, şu anki sistemin ne olduğunu bilmez. Onun zamanında yazılıydı şimdi herşey sisteme dayalı. Faaliyet belgesi 6 ay geçerli. Makbuz numarası girildiğinde çıkan faaliyet belgesinden biz 3 tane çıkartın verin diye talimat veriyoruz. Ben hiçbir arkadaşımla kavgalı değilim konuşulduğu gibi. Benim tek problemim arkadaşlarımın proje getirmemesiydi. Bir tane bana proje sunmadılar. Hep ben proje sundum altlarına imza attılar. Ben onlardan proje istedim. Üye sayımız 2700 lere indi. Ama üye numaralarımız 11200lerde. 2012de sayımız 3200’dü. Denizbank tarafından yapılmış araştırmadan 3200 kişiden 2700’ü bankalar tarafından kırmızıçizgi yemiş. Bu ne demek esnafın sıkıntılı olduğu ortaya çıkıyor.” Dedi.

 

 

 

YÖNETİM KURULU

 

Nurcan Demir, Ayhan Gürsoy, Selçuk Kıroğlu, Teyfik Özkol, Kenan Danış, Ayhan Baş, Şaban Bingöl, Sait Arslan, Murat Ada, Nurettin Kaya, Ercan Çevik, Nagihan Uyanık, VolkanYalçınkaya, Mustafa Toprakçı



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol