Silivri Facebook

ATM Çetesi Yakalandı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri’nin Selimpaşa ve Gümüşyaka beldelerinde, ATM dolandırıcılığı yaptı tespit edilen Mehmet Y. (27), Ufuk S. (37) ve kardeş oldukları öğrenilen Gülay Ü. (22), Gülşah Ü. (27) geçtiğimiz gün yakalanarak gözaltına alındı. Silivri Jandarma Komutanlığı ve Selimpaşa emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen iki farklı operasyonla suçüstü yakalanan çete, dün Silivri Adliyesi’nde hakim karşısına çıkartıldı.
 
ATM’ye kart sıkıştırma yöntemi ile vatandaşların kredi kartlarını makinaya yutturarak, hesaplarındaki paraları çeken çetenin, bu şekilde birçok kişiyi mağdur durumda bıraktığı öğrenildi. Kendi kurmuş oldukları bir düzenekle, ATM’ye bağlı müşteri hizmetleri numarasını otomatik olarak kendi telefon numaralarına yönlendiren çete, bu şekilde vatandaşların kart şifrelerine kolaylıkla erişebildi.
 
Başarılı bir operasyonla yakalanan dolandırıcılık çetesi, Silivri Adliyesi’ne getirilirken basın mensuplarına sözlü ve fiili saldırıda bulundu. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan çete üyelerinden Mehmet Y. (27) ve Ufuk S. (37) Metris Cezaevine, Gülay Ü. (22) ile Gülşah Ü. (27)’de Paşa Kapısı Kadın Tutuklu Cezaevi’ne gönderildi.
 
Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol