Silivri Facebook
banner88

BASIN AÇIKLAMASI MI? BAŞBAKANA BOMBARDIMAN MI?

BASIN AÇIKLAMASI MI? BAŞBAKANA BOMBARDIMAN MI?

Son günlerde gündemden düşmek bilmeyen Özel Dershanelerin kapatılması konusuna, Silivri’deki Dershaneler birlik olup bir basın açıklaması yaparak durumu protesto ettiler.

Bugün Final Dergisi Dershanesi’nde yapılan basın toplantısına Anafen- Fatih- Fem- Fen Bilimleri-Final Dergisi ve Sınav Dershanesi yatkilileri katıldı…

Dershanelerin kapatılması ile büyük bir eğitim zafiyetini ortaya çıkacağını söyleyen dershane temsilcileri’’ Özel Dershanelerin kapanması ile ortaya çıkacak olan eğitim yetersizliği, öğrencilerin gelecek hayallerine de darbe vuracaktır. Mevcut eğitim sisteminin detaylı bir şekilde tekrar edildiği dershaneler kapatılır ise öğrenci mevcut eğitim açıklarını kapamakta zorluk çekecek’’ dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen dershane temsilcileri adeta konu ile ilgili Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiri bombardımanına tuttular.

Yapılan bu değişikliğin mantıksal olarak bile doğru olmadığını söyleten temsilciler ‘’ Özel Dershaneler kapatılıyor ise Özel hizmet veren Hastanelere de aynı sistem uygulanmalı, bu sadece bir uyuşmazlık ama ortada o kadar çok örnek var ki saymakla bitmez. En önemlilerinden bir tanesi de KPSS eğitimi veren kurumlar neden bu uygulamanın dışında kalıyor? Onlarda Özel eğitim kurumu değil mi? Aynı sistem üzerinden öğrenim almak isteyen kişi ve şahısları sınavlara hazırlıyorlar. Yani bir nevi bizim yaptığımız işin aynısı. Ortada bu kadar uyuşmazlık ve zıt görüş var iken bu kararın ani alınması uygun değil’’ dedi. Açıklamalarının devamında kendilerine gelen öğrenci velilerinin de şikâyetlerini dile getiren eğitimciler;” öğrenci velileri bile dershanelerin kapatılmasını istemiyorlar. Tamam dershaneler kapatıldı çocukların okul seçme pozisyonlarında kim yardımcı olacak? Bunu hiç düşünüyorlar mı? Biz tamamen öğrenci odaklı düşünüyoruz. İnanın dershanemize yazılmış ilkokul 2. Sınıfa giden öğrenci okumayı bilmiyor. Biz ona dershanemizde yardım ediyoruz. Bir an önce bu kapanma konusu düzeltilmeli ve çözümü için yetkili kişilerle oturup konuşulup karara bağlanılmalı .” dediler.

 

EDİTÖR NOTU: Bu toplantı son günlerde Başbakan’ı hedef alan cemaate yakın dershanelerin doz aşımı yapmak istemelerinden başka bir şey değil. Toplantıda 3.000 kişinin devam ettiği dershanelerinde, %5 oranında, geliri düşük çocuklara ücretsiz eğitim veriyoruz diyen yetkiliye sesleniyoruz… 150 İSMİ BASINA AÇIKLASIN. Gelir düzeyi çok düşük olan bir öğrenci için belediye başkanı ve yardımcısının devreye girmesine rağmen, Anafen Dershanesi neden ücret almadan bu zeki çocuğu eğitime almadı?

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol