Silivri Facebook
banner88

BASIN SORDU KARAKAŞ YANITLADI...

BASIN SORDU KARAKAŞ YANITLADI 

  AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş bu sabah AK Parti İlçe Binası’nda düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 Hür Haber Gazetesi Tolga Emek: Mehmet Balcı ile ilgili süreç dallandırılıp budaklandırıldı. Belediyenin kendisi Kültür Merkezi’ni yapması için protokolü iptal etmesi gerekli midir? Bir de Başkan diyor ki kısmi iptal söz konusu diyor. Yani ortada bir iptal var.

 Karakaş: Şimdi protokol kaba inşaatı bağlıyor. 4 trilyonluk imalatını ben bunu yapacağım demiş. Sizde diyorsunuz ki ben bunu iptal ediyorum. Hemen başlayacağım. Şimdi başladığını düşün Belediye’nin Hamoğlu’ndan aldığı arazileri satacağım diyor. Çatıyı kapattınız. Kaba inşaatını bitirdiniz. Protokol zaten yapılacak bu aşamayı bağlıyor. Protokolü bozan Silivri Belediye Başkanı ve Meclis üyeleridir. Bir de ne bu acele. Postanenin arkasında zaten bir yer yapıyorsun. Orayı kullanırız. Seçilirsin % 51 oy alıyorsun ya niye korkuyorsun ki. Belediye bütçesiyle 10 yılda yapamaz. Alel acele alınmış karar suçluluk psikolojisi ile alınmış bir karardır.

 Hür Haber Gazetesi Tolga Emek: Şehit artışları ile ilgili AK Parti Gençlik Kolları ve Ülkü Ocakları bir araya geldiler. Şehit olaylarında en çok yıpratılmaya müsait olan parti AK Parti olmasına rağmen AK Parti ve MHP bu işin içerisinde yer alıyor. Fakat CHP son dakikaya kadar çekimser kaldı. Daha sonra destek noktasında organizasyonda görev aldı. Bununla ilgili çok kısa bir söyleyebilirseniz?

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Gezeren:  Bu organizasyona bütün siyasi ve sivil toplum örgütleri davet edilecekti. Haksız yere olsa da şehit olaylarında en çok eleştiri alan taraf biziz. Dolayısıyla böyle bir organizasyonda görev almak riskliydi. Ama biz görev aldık. Ülkü Ocakları Başkanı ve Nurullah Bey’le de konuştuk. CHP Gençlik Kolları katılmayacağını söyledi. Yılmaz Kandemir bize yardımcı olmak için yanımızda yer aldı. CHP ‘nin orda olması gerekirdi. Bu milli bir davadır. Maneviyatımız açısından CHP destek vermeliydi. Sadece programa dâhil olacaklardı. Komisyonda bir ayrıcalık gösterip komisyona da dahil ettik. Hiçbir şey bilmiyorlar. Masa altından mesajlaşarak şunu yapalım bunu yapalım diyorlar. Bence bu organizasyonda CHP ‘nin bir desteği olmadı.

 Haberdar Gazetesi Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık: Siz Belediye Başkanı’na Osman Umuç’tan özür dilemesini istiyorsunuz. O da sizden özür dilemenizi istiyor. Ömer Çetin’de festivalde sizden şikâyet etti İ.S.K.İ. binası ile ilgili. İ.S.K.İ binası ne zaman kaldırılacak? Boğluca Deresi ne kadar sürede tamamlanacak?

Karakaş: Kral ve soytarısı vardır. Ömer Çetin’in de misyonu bu şekilde. Başkanına doğru aktarım yapamaz. Ömer Çetin bir alkol testi yaptırsın. Onu soytarılara benzetiyorum. Amacı Belediye Başkanını pohpohlamaktan başka bir şey değil. İ.S.K.İ’nin taşınma maliyeti 500 milyar. Bina arayışına girdik. Emniyetin yanındaki bina tutuldu 2 aydır 10-12 milyon kira ödeniyor. Belediye Başkanı alel acele çıkmasını istiyor. 300 kişi ile hemen taşınılamaz.

 Boğluca Deresi ile ilgili sözleşmesi yaza kadar fakat 4 buçuk ay içerisinde biteceği söylendi. Yıkımlar 1 hafta 10 gün içerisinde ıslah çalışmaları da 4 buçuk ayda,  belki kış şartları nedeniyle biraz uzayabilir.

Silivriliyiz.com İmtiyaz Sahibi Cihangir Davutoğlu: KİPTAŞ 2 ile ilgili sorunlar hala çözülmedi. İ.S.K.İ adına alınan 559 TL’nın faiziyle geri ödenmesini istiyorlar. Silivri’nin % 10 ‘na yakını orada yaşıyor.  Bu durum ne olacak? Bir de bize bazı tarihler veriyorsunuz. Bayramdan sonra Cemal Kozanoğlu Caddesi başlayacak dediniz. Başlamadı. Herhalde yanlış anladık. Kurban Bayramından sonra mı başlayacak?

 Karakaş: İş programı yapılırken çok dâhil olamıyoruz. Silivri ihalesi içerisinde söz verdiğimiz asfaltlar duruyor. Sıkıntılı bir süreçtir. Çabuk bitmesi kamunun da yararınadır. Bizim amacımız iş programına aldırtabilmek. 1 hafta 10 gün sonra makine ve ekipman fazlalaşacak ve söz verdiğimiz yerler asfaltlanacaktır.

 Silivriliyiz.com İmtiyaz Sahibi Cihangir Davutoğlu:  KİPTAŞ’taki insanlar diyor ki Karakaş bizim paralarımızı bir telefonuyla verdirir. Bu paralar nerde? Bir kısmı Deniz Bank’ta bir kısmı yönetim de yatıyor. Kiptaş sakinleri paralarımız geri verilsin diyor.

Karakaş: İskân alındı. Abonelik süreçleri başlandı. Ben sorun çözülüyor sanıyordum. Ben notumu aldım. Bu konuyla ilgileneceğim.

 Gerçek Gazetesi Silivri Temsilcisi Erhan Kızılyar: Silivri ve Selimpaşa’nın il düzeyinde olacağını söylediniz. Selimpaşa’da ahşap evler var. Oradaki tarihi dokunun korunması kanaatindeyim.  Bir de Silivri İ.E.T.T’den ne zaman faydalanabilecek?

 Karakaş:  Dediğiniz bölgeler için koruma planı yapıldı. İ.E.T.T. ile ilgili sürpriz gelişmeler olabilir. Talebimizi bildirdik.

 Haberdar Gazetesi Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık: Kent Konseyi toplantısında Silivri Belediyesi logosunun değiştirileceği gibi söylemler oldu. Bu doğru mu? Bir de Silivri Belediyesi seçimlerde % 51 le seçimi alacakmış. CHP %47 oy alacakmış. AK Parti kaç oy alır?

 Karakaş: Ben logonun tam ortasına Özcan Işıklar kendi resmini bastıracak diye korkuyorum. Biz kendisini değiştireceğiz. Böyle şeylerle uğraşması şık değil.

 Büyük düşünme ile günlük düşünme arasında çok fark vardır. Belediye Başkanı anlık kararlar alıyor. Sahildeki palmiyeleri söktürecekmiş. Onları Selami Bey diktirdi. Işıklar’ın vizyon, güven ve psikolojisi yerinde değildir. Silivri’ye bakan geliyor. Karşılama tenezzülünde bulunmuyor. Kimse ona gelip de sıkıntısını sormaz. Silivri’ye gelmiş geçmiş en büyük zararı veriyor. AK Parti’nin seçimlerdeki hedefi % 55 ‘dir.

Bölgede Meydan Gazetesi Müge Cesur: Yollar teslim edildi mi? Bir de yollarla ilgili suç duyurusunda bulunduğunuzu söylemiştiniz. Suç duyurularında bulunuyorsunuz. Fakat biz sonucu göremiyoruz. Bu konuyla ilgili ne söyleyeceksiniz?

 Karakaş:  İmalat devam ediyor. Müfettiş talebinde bulunduk. İmalat bitince inceleme yapılabiliyor. Biz başa geçtiğimizde çarşıdaki taşlar kalkacak ve asfalt döşenecek. Hiçbir esnaftan da para alınmayacak.

 Hür Haber Gazetesi Tolga Emek: Kaza yapıldığında asfalttaki hasar, bariyerler bize ödetiliyor. Bu kaldırım kenarlarındaki babalarında esnafa zimmetlenip söküldüğünde ceza kesilmesi gerekmiyor mu?

 Karakaş: Ben kaldırıma ağaç diktiğimde esnafa zimmetliyordum ve ağacına iyi bakana sulayana teşekkür ediyordum. Belediyenin babaları sökene ceza uygulaması yapması gerekiyor.

 Haberdar Gazetesi Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık:  Belediye’nin yaptığı güzel bir çalışma yok mu?

Karakaş: Var. Festivaller yapıyor 250 milyara. Belediye davul eğlence kısmında çok başarılıdır. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol