Silivri Facebook
banner88

Başkan Işıklar Su Serpti
 
Başkan Işıklar, evlerinin elinden alınacağı ile ilgili duyumlar aldıkları için tereddüt içinde olan ev sahiplerinin yüreğine su serpti.
 
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Selimpaşa Merkez Mahallesi’nde rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları devam eden, Anıtlar Kurulu tarafından tescilli tarihi yapıların sahipleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılacak çalışmalar sonrasında evlerinin elinden alınacağı şeklindeki duyumlarla endişeye düşen ev sahipleri, Başkan Işıklar ile gerçekleştirdikleri toplantı sonrası rahat bir nefes aldı. Silivri Selimpaşa Merkez Mahallesi Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya, Silivri Belediyesi Özel Kalem Müdürü Emine Tarin ve Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Solak da katıldı. 
 
İLÇEMİZİ KÜLTÜR KENTİ HALİNE GETİRECEĞİZ
İlçenin tarihi değerlerini yaşatmak konusunda binaların büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Işıklar, toplantıda yaptığı konuşmasında şu ifadele yer verdi; “Tarihi yapıların onarılıyor olması ilçenin hem yaşam kalitesini, hem de sosyal ve ekonomik potansiyelini arttırmaya yönelik bir çalışmadır. Artık kentler hafızasında ne varsa o hafızayı alıp bugüne kadar taşıyabildiği ölçüde modernleşiyor. Tarihi dokularını koruyan ülkeler zengin kalıyor ve ülkenin turizm potansiyeli artıyor. 3-4 farklı medeniyetin yaşadığı bir bölgede bulunmamız ve bunların korunarak geleceğe taşınıyor olması oldukça önemli. Tabi bunların yapılabilmesi için de Anıtlar Kurulu’nun çok katı kuralları var. Net olarak şunu söyleyebilirim ki, tarihi binalar Anıtlar Kurulu’na tescil edilmişse eğer buna bir şey yapmamız mümkün değil. İçerisinde yaşayan olup olmadığı kontrol ediliyor. Eğer yoksa da buralar zamanla virane haline geliyor ve farklı amaçlar için kullanılıyor. Biz Selimpaşa’da belediye adına kayıtlı ve restorasyonu tamamlanan binaları kamusal anlamda kullanacağız. Özel mülkiyete ait yapıların mülkü sizdeyse, oturmaya devam edilecek. Burası bir kültür kenti haline gelecek. Şimdi bizim yapacağımız iş öncelikle, o binaların projelerinin yapılmasıyla ilgili muvafakat almamızdır. Kurallara uyarak hareket etmek istiyoruz.”
 
“SÖYLENTİLER DEDİKODU, HİÇKİMSE MAĞDUR OLMAYACAK”
Restorasyon çalışmasının ardından evlerinin ellerinden alınacağı konusunda endişe taşıdıklarını ifade eden vatandaşlara, Başkan Işıklar şu şekilde yanıt verdi; “Mülkiyetin devri kesinlikle sizde kalacak. Evlerinizi istediğiniz gibi satabilirsiniz. Sizden bu yapılacak çalışma için hiçbir ücret alınmayacak. Özel mülkiyete ait yapıların rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri yapımı, il özel idaresi ve belediyemizin katkılarıyla yürütülmektedir. Bu sebeple projelerin ve işlemlerin yapılmasını belediye üstleniyor ve yapımıyla ilgili kaynağı buluyor. Belediye bunu ilçenin değerlenmesi ve güzelleşmesi için yapıyor. Çalışmalar projeye göre yapılır ve üzerinde oynama yapılamaz. Bu konuda hassasiyetinizi bekliyorum. Kesinlikle kimse mağdur olmayacak. Siz sadece projelerin yapımı için muvafakat name vereceksiniz. Bu bir vekâlet değildir. Söylenenler dedikodudan ibarettir. Bu konuda aklınıza bir şey gelmesin. Burada bizim kültürümüzü anlatacak olan tarihi binalardır. Bu anlamda onları korumak gibi bir borcumuz var. Mülkiyet kimde olursa olsun, bu binalar yaşatılsın. Emin olun ki onarılacak olan tarihi bir binanın değeri, eski halinin kat kat üstünde olacak.”
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol