Silivri Facebook

Bilgi Evi Açıldı
SİLİVRİ BELEDİYESİ BİLGİ EVİ HİZMETE AÇILDI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bilgi Evi’nin kurulması hakkında bilgi veren Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Bilgili insanlarla aydınlık bir toplum ortaya çıkması için bizler de belediye olarak üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

YASAKLI SİTELER FİLTRE PROGRAMI İLE ENGELLENECEK
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri Belediyesi Bilgi Evi’nin kuruluşu ve yapılacak çalışma hakkında şu bilgiyi verdi: “Geleceğimizin temeli olan yavrularımızın iyi eğitilmesi ve sosyal belediyecilik olarak onlara katkı sunmak için bu Bilgi Evi’nin açılışını yapıyoruz. Sayın Bakanım, ülkemizde çocuklarımız ve gençlerimiz kontrolsüz bir şekilde internet kafelerden faydalanmaktalar. Bunun önüne geçmek için sizin emir ve talimatlarınız doğrultusunda hem sık sık kontrollerimizi yapıyoruz, hem de sosyal belediyecilik gereği bu Bilgi Evi’ni hizmete açıyoruz. Sayın Bakanım, Bilgi Evi’nde 8-18 yaş arasındaki öğrenim çağındaki yavrularımız ve gençlerimiz ücretsiz bir şekilde internetten faydalanacaklar, güvenilir adreslere rehber olmak için çalışıyoruz. Yasaklı siteler filtreli programlarla engellenecek. Yavrularımız burada öğretmenlerimiz nezaretinde faydalanacaklar. OKS-ÖSS hazırlıklarını içeren CD’ler hazır bulundurulacak. Öğrencilerimiz 5 sayfaya kadar ücretsiz kağıt çıkışı alabilecekler. Daha da önemlisi bilgi kirliliğine son vereceğiz Sayın Bakanım. Bilgili insan aydınlık toplum demektir. Bunun için çalışıyoruz. Bilgili insanlarla aydınlık bir toplum ortaya çıkması için bizler de belediye olarak üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz.”

KAYMAKAM DURSUN TEŞEKKÜR ETTİ
Silivri Kaymakamı Ali Dursun da konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Çocuklarımızın, gençlerimizin modern çağın gerektirdiği en yüksek düzeyi yakalayacak bilgi ile donatılması hem fert ve aile bireyi olarak bizlerin borcu hem devletin vazgeçilmez görevlerinden bir tanesi. Çocuklarımızı, evlatlarımızı dünya ölçüsünde rekabet edebilecek düzeyde iyi yetiştirmek, bunu sağlayabilmek için de bilginin en son kaynağına ulaşabilecek düzeyde bilgiyle donatmamız gerekiyor. Şimdi bunu çoğunlukla örgün eğitim şeklinde okullarımızda gerçekleştiriyoruz. Ancak hepimiz biliyoruz ki artık bilgi sadece okuldan, sadece aileden elde edilmiyor. Bilgiye ulaşabilmek için çağımız bilgisayar ve internet teknolojisi diye yepyeni, çağımıza mahsus hepimize bir imkan sunuyor. Her alet her enstrüman iyi kullanılırsa faydalı, yararlı ve bizi geleceğe hazırlayan bir alettir. Ama eğer kullandığımız aletleri, enstrümanları kötü bir niyetle başka maksatlarla veya onların zararının farkına varmadan hata ile yanlış kullanır isek işte gençlerimizi sevgili çocuklarımızı hatalara yanlışlara sürükleyen ve istikbale hazırlanmak konusunda millet olarak hızımızı kesen tehlike budur. Şimdi bilgisayar ve internet kullanmamak artık gençlerimiz için imkansız hale geldi. İlçemizde 61 tane internet kafe var. Bunların bir çoğu iyi niyetle hizmet etmeye gayret etmek istese de ne yazıkki zaman zaman çocuklarımız evlatlarımız bu ortamlarda yanlışlara düşebiliyor. Yanlış arkadaşlar, yanlış bağımlılıklar edinebiliyor ya da fiziksel koşullar itibari ile zaman zaman sağlıksız koşullarda çalışmak zorunda kalıyor. Çocuklarımızı bu internet kafelere gitmekten alıkoyamıyoruz. En az ve en masum gerekçeleri ile “Biz buralarda ödevlerimizi yapmak, ansiklopedilere, kitaplara ulaşmak zorundayız. Ödevim var, dersim var, ben çalışmak, öğrenmek istiyorum” diyor çocuklarımız. İşte hem sahip olduğumuz teknolojinin zararlarından çocuklarımızı gençlerimizi kurtarmak hem de çağın gerektirdiği bilgi düzeyine çocuklarımızı çıkarmak için nezih, sağlıklı ve güvenli, tüm tehlikelerden uzak, tüm kötü alışkanlıklardan uzak ve sadece bilgi edinmek ve ödevlerini yerine getirmek maksadı ile -huzurlarınızda müsaadenizle bir daha teşekkür etmek istiyorum ki- Belediye Başkanımız böyle bir hizmeti hazırladılar. Ümit ediyorum ki bu ve benzeri mekanlar gerek belediyemiz eliyle gerek özel müteşebbis eliyle çoğalır ve istikbalimizin teminatı olan çocuklarımız daha iyi koşullarda yetişir ve bilgiye ulaşırlar. Bu nedenle başta Belediye Başkanımız olmak üzere buna imkan sağlayan herkese İlçe Kaymakamı olarak teşekkür etmek, takdirlerimi sunmak istiyorum.”
 
AYVA: BİLGİYE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR
Türkiye’de en büyük bütçe payının Milli Eğitim’e ayrıldığını vurgulayan AK Parti Bölge Milletvekili Lokman Ayva da konuşmasında, “Bizim siyasetin merkezindeki düşüncemiz odur ki insan en yüce varlıktır. İnsanı mutlu edeceksiniz ki insan da çalışarak başkalarını, ülkesini kalkındırsın. Bunun için Türkiye’nin en büyük bütçesi Milli Eğitim’e ayrılmış. Böylece çocuklarımızın hazırlanması için dalga dalga bütün Türkiye’de okullar açılmaya başlamış. Ne yapılmış, okula gitsin diye kızlarımız yavrularımız yarının anneleri olacak o gelecek nesilleri yetiştirecek insanlar için kampanyalar yapılmış. Fakir insanlarımızın dertleri sorunları çözülmüş ki çocuklarını okula gönderebilsinler. Türkiye ekonomisi insana hizmet etsin diye iyileştirmeye çalışılıyor. İşte Türkiye’deki fakir nüfusun azalmasının nedeni budur. İşte Bilgi Evlerinin öne çıkarılması burada siz değerli Silivrili kardeşlerimin, Sayın Bakanımızın başkanlığında buluşmamızın en önemli nedeni bu. Bilgi çok önemli bir şeydir. Hepimizin yitik malıdır ve hepimizin buna sahip çıkması gerekiyor. Dolayısı ile biz bunu önemsediğimizi göstermek istiyoruz. Bilgi ve burada yapılacak bilgiye herkesin ulaşması son derece önemli bir çalışmadır. Biz bunu önemsiyoruz. Türkiye’nin gidiş yolu belirlenmiştir. Türkiye’nin bilgisiz hiçbir yere varamayacağı bugünkü mesajdan da anlaşılacaktır. Biz hukuk devleti içerisinde mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye istiyoruz. Ben çocuklarımın geleceğini istiyorum, mutluluğunu istiyorum, hepimiz çocuklarımızın yarınını istiyoruz. Bu yüzden de Bilgi Evi açıyoruz. Ve Bilgi Evi açılması gibi bu tür faaliyetleri de destekliyor, başımızın üzerinde taç ediyoruz. Türkiye için taş üstüne taş koyan başımızın tacıdır. Bu vesile ile bu hizmeti başlatan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum, inşallah beldelerimizde, mahallelerimizde ve köylerimizde de bu hizmet dalga dalga başlar.” ifadesini kullandı.

AKSU, YEREL YÖNETİMLER REFORMUNUN SİLİVRİ’YE YANSIMASINI ANLATTI
“Çok güzel ve hayırlı bir iş yapan Belediye Başkanımı ve O’nun çok değerli çalışma arkadaşlarını kutluyorum.” diyerek konuşmasına başlayan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Yerel Yönetimler Reformu’nun Silivri’ye yansımasını “Öncelikle içinde bulunduğumuz bu mekan belediyemizin katkısı ve eseri. Biz iktidar olmadan önce aziz milletimizin refahı ve huzuru için, geleceği için ne vaat ettiysek iktidar olduktan sonra onları yerine getirme gayreti içindeyiz. Türkiye’de yıllardır konuşulan ama bir türlü gerçekleştirilemeyen çok önemli meselelerimiz vardı. Yerel Yönetimler Reformu bir türlü gerçekleşemiyordu. Yıllardır konuşuluyordu. Biz üniversiteye başladığımız yıllarda üniversitede ders olarak okutuluyordu. Sokaktaki insandan Sayın Cumhurbaşkanı’na kadar herkes “Yerel Yönetim Reformu yapılmalı” diyordu ama bunu yapacak irade yoktu. Siyasi irade yoktu. İşte onu biz ortaya koyduk, AK Parti iktidarı ortaya koydu ve Yerel Yönetim Reformu’nu gerçekleştirdik. Ne oldu? İşte bakın öylesine güzel ve Silivri’ye ayrı bir kimlik kazandıran modern, çağdaş bir kent olmanın gereği olan Belediye Binası yapılabildi ve biraz önce belediyeye geldik ve Belediye Başkanımızı kutladık. Bütün bunlar işte bizim Yerel Yönetim Reformu ile yerel yönetimlerimize yani belediyelerimize, il özel idarelerimize tanıdığımız imkanlarla oluyor. Asfalt, köprü, üst geçit, Devlet Hastanesi, Silivri Stadı hatta doğalgazın gelmesi gibi büyük yatırımlarda Büyükşehir’in ve İl Özel İdare’nin büyük katkısı var.” sözleriyle ifade etti.


AKSU: YAVRULARIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRMEK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR
“Biz hükümet olarak Milli Eğitim’e önem veriyoruz.” diyen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Silivri Belediyesi Bilgi Evi’nin bu anlayıştaki önemini “Bilgi çağındayız, teknolojinin, bilişimin bütün imkanlarından istifade edeceğiz. Aydınlık geleceğimizin teminatı olan bu gençlerimizi, yavrularımızı en iyi şekilde bilgi ile donatacağız. Bunun için eğitime önem verdik. İktidara geldiğimiz yıldan beri bütün bütçelerimizde Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi birinci sırada ama bunun yanında bakın özel idarelerimize, belediyelerimize de eğitime katkı yapabilme, eğitime yatırım yapabilme imkanı verdik. Ben bunu her yerde bildiriyorum. İstanbul İl Özel İdaresi’nin eğitime, sağlığa, kültüre, spora güvenliğe yaptığı katkılar çok büyüktür. Hiçbir dönemde görünmemiş çapta İstanbul İl Özel İdaresi bu konularda yatırımlar yapıyor. İşte Silivri Belediyemiz de yine eğitime çok önemli bir katkı sağlıyor. Burasının adı Bilgi Evi ama gerçekten önemli bir fonksiyon ifa edecek bir mekan. Çocuklarımızı bilgili yetiştirmek zorundayız. Çocuklarımız bilişim, bilgi çağında her türlü teknolojik gelişmelerden iletişim imkanlarından istifade etmeliler ancak onları zararlarından da korumak zorundayız. Geçtiğimiz günlerde hepimizi derinden sızlatan, duyunca tüylerimizi diken diken yapan çocuk pornosu ve bilişim suçları ile ilgili iki yasa sunduk. Süratle hukuki boşluğu olan internet suçları dediğimiz bilişim suçları ile mücadele için o yasa hazırlandı ama bu kafi değil. Bu yavrularımıza sahip çıkmak, onları en iyi şekilde yetiştirmek hepimizin boynunun borcudur. B belediyemiz bu sorumluluğunun gereğini bugün burada bu hizmeti açmakla yerine getiriyor ve daha nice güzel eserlerle yine bu sorumluluğunun gereğini yerine getirecektir. Hepimize görevler düşüyor. Çünkü bu yavrularımız hepimizin geleceğimizin teminatıdır. İstikbalimizin teminatıdır. Hepimiz bireyler olarak, kurumlar olarak bunun gereğini yerine getirmek zorundayız. İşte ben böylesine bir sorumluluk duygusu ile bu güzel hizmeti Silivri ilçemize kazandıran çok değerli belediye başkanıma ve değerli meclis üyelerine, çalışma arkadaşlarına hepsine huzurlarınız da teşekkür ediyorum. Hepsini kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum.” şeklinde ifade etti. onuşmaların ardından Silivri Belediyesi Bilgi Evi açılışı, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, AK Parti Bölge Milletvekili Lokman Ayva, Silivri Kaymakamı Ali Dursun, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Tülay Kaynarca ve ilçe yöneticileri tarafından gerçekleştirildi.
Bilgi Evi’nde ilk bilgisayar kullanıcısı AK Parti Bölge Milletvekili Lokman Ayva oldu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol