Silivri Facebook
banner88

Bitlis'e Sevgi Köprüüsü
 
Silivri, Bitlis’ten gelecek olan 40 öğrenciyi ağırlayacak.
 
Doğu ve Güneydoğu illerinde doğan ve eğitimine orada devam eden, ancak İstanbul’u hiç görmeyen başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacıyla, bir hafta süre ile İstanbul’da misafir etmek, İstanbul’un tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerini tanıma fırsatı vermek, öğrenciler ve aileler arasında dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak için İstanbul Valiliği “İstanbul Sevgi Köprüsü” isimli proje geliştirdi.
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu projede, İstanbul’da bulunan ilçeler Doğu ve Güneydoğu illerinin her birinden 40 öğrenci ve üç öğretmeni 5 gün boyunca misafir edecek. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından misafir edilecek 6- 7- ve 8. sınıf öğrencileri Bitlis’den gelecek. Öğrenciler, Silivri merkez okullarından Turgut Reis İlköğretim Okulu, Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu, Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu ve Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu’ndan seçilen ailelerin yanında misafir edilecekler. Gelecek olan 3 öğretmen de, Silivri Öğretmen Evin’de misafir edilecek.
 
Misafir öğrencilerin tüm ihtiyaçları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanacak.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler “Gelecek öğrencilerimize Silivri’yi ve halkımızın misafirperverliğini en iyi şekilde göstermek istiyoruz. Silivri’de ki okul müdürlüklerimizden öğrencileri misafir edebilmek için yoğun bir talep oldu. Bu beni çok sevindirdi. Misafir öğrencilerimiz, kendi yaş ve cinsiyetiyle aynı olan öğrencilerimizin aileleri tarafından misafir edilecek. Öğrencileri İstanbul’un tarihi ve turistik yerleri dışında, Silivri’mizin tarihi mekanlarını da gezdirmek istiyoruz. Buradan gittiklerinde Silivri’nin hafızalarından silinmemesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
 
19 Nisan’da yola çıkacak öğrenciler, 20 Nisan’da İstanbul’da olacaklar. Ayın 21, 22, 23, 24 ve 25’inde İstanbul’da misafir olacak olan öğrenciler, 26 Nisan Cumartesi Günü illerine uğurlanacaklar. Bitlis’ten Silivri’ye gelecek olan öğrenciler, ilçede yapılacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılarak, yürüyüşte yer alacaklar.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol