Silivri Facebook
banner88

Bu sese kulak verin
Silivri Sahilinde balıkçı barınaklarının yanında, mendireğin altında, su sirkülâsyon menfezlerinin bulunduğu geçitlerin yanına bağlanan balıkçı tekneleri yosunların ve pisliklerin birikmesine neden olması nedeniyle pis koku oluşmasına neden oluyor. Biriken pisliklerin yetkililer tarafından temizlenmesi ve gerekli önlemlerin alınmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Balıkçılar, yeni yapılan barınakların olduğu bölgeye kayıklarını bağlasalar hem su sirkülâsyonun sağlanacak hem de yosunlar ve oluşan pislikler kıyıya çökmeyip açıklara gide bilecek. Mendirek dibinde ve sahil şeridine oturmuş olan yosun ve pislikler çevreye pis koku salıyor. Havaların ısınması ve yaz sezonunun başlaması ile birlikte daha fazla koku salacağını belirten vatandaşlar. Yetkililerin biran önce önlem almalarını istiyorlar.
  Yazın havalar ısındığın da, rüzgârın da etkisiyle pis kokunun şehirde etkili olabileceğini, bunu önlemenin kolay bir iş olmayacağını söylediler. Şimdiden gerekli girişimler yapılmaz, kokuya neden olan tabakalar temizlenmezse, Silivri’yi çok sıkıntılı bir yaz mevsimi bekliyor olacak. Silivrililer sahilin turistik bir ilçeye yakışmadığını belirterek gerek belediyenin gerekse diğer yetkili kurum ve kuruluşların bu çirkin yosun ve lağvaları temizlemesi gerektiğini belirtiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol