Silivri Facebook
banner88

Çanta'da dere yatağına showroom!
 
Haber: Melis AVCI
 
Silivri Çanta beldesinde bulunan Tuna Çelik Eşya Fabrikası, dere yatağı üzerinde bulunduğu için, geçtiğimiz yıl Kasım ayında yaşanan sel felaketinde derenin taşması sonucu büyük zarar görmüştü. Şimdilerde Tuna Çelik Eşya Fabrikası’nın aynı bölgede, Kula Deresi’nin hemen bitişiğine fabrikada ki ürünleri pazarlayacağı, 4 katlı bir fabrika satış mağazası yapacağı öğrenildi. Yaşanan sel felaketinden sonra, aynı bölgede hafriyat çalışmalarının başlatılmış olması, yaşanabilecek bir felakete daha davetiye çıkarıyor.
 
Çanta Belediyesi yetkilileri: Bölge imara açık
 
Konu ile ilgili görüştüğümüz Çanta Belediyesi yetkilileri, tedbiri alındıktan ve temeli sağlam atıldıktan sonra bölgede her türlü inşaatın yapılabileceğini açıkladı. Yetkiler ayrıca, bölgenin ruhsatlı ve imara açık olduğu, İSKİ’nin de bölge için olur raporu verdiği söyledi.
 
Hafriyat bitti, ruhsat yeni verildi!
 
Çanta Belediyesi’nden aldığımız yapı ruhsatında onay tarihinin 04.08.2008 olması, dikkat çekti. Bölgede hafriyat çalışmaları sona ermiş olmasına rağmen, yapı ruhsatında onay tarihinin dün verilmiş olması kafalarda soru işaretleri bıraktı.
 
Korsan “Belde belediyeleri giderayak ruhsat dağıtıyor”
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan “Kula Dere yatağının hemen yanına, alüvyon zemine sahip olan bir bölgeye inşaat alanı olarak izin verilmesi oldukça sakıncalı. Neye dayalı olarak buraya imar izni verildiğini anlamak mümkün değil. Bu fabrika, geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinde büyük bir hasar almıştı. Şimdi dere yatağının sadece 2 metre uzağına inşaat yapmaya kalkıyorlar.
 
Afet bölgesinde bulunan dere yatağının dibine İSKİ nasıl olur raporu veriyor ve burası imara açık oluyor? Herhalde, kapatılmak üzere olan belde belediyeleri giderayak ruhsat dağıtıyor. Konuyla ilgili olarak, yetkilileri, bir an önce göreve çağırıyorum ve olayın incelenmesini talep ediyorum. Çevre derneği olarak, bizde üzerimize düşen görevi yapacağız” şeklinde konuştu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol