Silivri Facebook

CHP Gençlik Basın Açıklaması...


"İnandılar, dövüştüler, öldüler. Bıraktıkları emanetin bekçisiyiz."'
Şehit asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay bundan 80 yıl önce geri kafalı yobazların, şeyhlerden şıhlardan medet uman, onların yalanlarına kanan halkın, vicdansızca katlettiği. Şerefli Türk ordumuzun, bir komutanıydı. 
Vatanı uğruna öldürüldü, binlerce şehit verdiğimiz kurtuluş savaşından sonra, gericilik ve hilafet yanlıları, isyan başlatmak için toplandılar. Onlara dur demek için hayatını hiçe sayan bu genç komutanın, emanetine sahip çıkmak için, biz Türk gençliği bu vatan evladını unutturmaya çalışan zihniyeti, kınıyoruz. Bu olayı tarih kitaplarından kaldırmak isteyen zihniyet, bu olayların unutulmasını istemektedir. Bunun nasıl bir gericilik örneği olduğunu, sizlerin takdirine bırakıyoruz.
Dini, siyasete alet edenlerin, din bezirgânlığı yaparak saltanatlarını sürdürenlerin ve şeriat özlemi taşıyanların, ümitleri yok olacaktır. Bu ümitleri hala içlerinde bir tohum kadar küçük dahi olsa da büyütmeye çalışan insanlar, vatana ihanet halindedirler.
‘’Kubilay devrim uğruna, vatan sevgisi ve bütünlüğü yolunda yalnız başına, kuvvet hesabı yapmayan bir idealist vatanseverlik örneğidir. Kubilay, millet yolunda canını her an fedaya hazır olan geleneksel Türk yaradılışının müstesna abidesidir.’ Demiştir İsmet İnönü.
O dönemlerde bu olayın failleri gericiler ile bu günlerdeki yöneticilerimiz arasında akrabalık bağından daha fazla, fikir düşünce ve zihniyet bağlılığı olması daha da vahim olan durumumuzdur.  O günlerde cumhuriyete ve onun kazanımlarına karşı çıkan gerici zihniyet cezasını almış olsa da, ekmiş oldukları tohumları sulayan insanların da olduğunun farkındayız. Ama bu tohumların yeşermesini hiçbir vatansever yurttaşımızın izin vermeyeceğini de bilmekteyiz.
Menemen de geçen bu vahim gericilik isteğinin günümüzdeki açılımları büyük önder Atatürk’ün saltanat ve hilafeti kaldırmasından bu yana laiklik çatışmaları ile sürdürülmek istenmektedir. Vatanımızın yönetim şekli cumhuriyettir, önderimiz bu topraklarda yaşayan tüm insanlara kendi kendini yönete bilme fırsatı vermiştir. Bunu hak etmek bu hakkı kullanmak bizlerin elindedir. 
Kubilay’ın yaktığı gericiliğe karşı olan savaştaki bu ilk ateşi bizim meşalelerimizle daha da büyütmek istemekteyiz. Bu gün meşalelerimizle yürüyoruz. Saat 19:30 da Silivri Lisesi önünden Atatürk büstüne kadar olan yürüyüşümüzde tüm halkımızla omuz omuza yürümek istiyoruz. Unutmayın siz yoksanız bir eksiğiz…
 CHP SİLİVRİ GENÇLİK ÖRGÜTÜ ADINA
BAŞKAN
İZZET GÜLTEKİN

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol