Silivri Facebook
banner88

ÇYDD'den açıklama!

Ergenekon soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi de dâhil olmak üzere İstanbul’un tüm şubelerine eş zamanlı operasyon düzenlenmiş ve belge ve dosyalara el konulmuştu. ÇYDD genel bir basın açıklaması yaparak, konuya açıklık getirdi. ÇYDD’nin yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

“13 Nisan 2009 tarihinde derneğimizin genel merkezi ile 33 şubesi, Genel başkanı ile şube başkanlarının evleri aranmış, Genel Merkez Yönetim kurulu üyeleri Prof.Dr.Filiz Meriçli(genel Merkez başkan yardımcısı) eczacı Perran Yorgancıgil( Genel Sayman), Av.Nur Gerçel( Yazman), Prof.Dr.Cihan Demirci(Üye). Ve çeşitli şubelerde başkan ya da yönetim kurulu üyesi olan Sema Murat, Gülser Alparslan, Oya Kaynak, Şükrüye Varlık, Altan Eraslan, Şeyda Eşsiz, Ersin Aşlamacı, Ali Naci Kılıç, Bahriye Uğurel, Osman Karaduman, Belkıs Bağ, Genel Merkez Tanıtım İletişim Sorumlusu Nursel Gülter, bağışçı dostlarımızdan Ferhat Şenatalar ve Baba Beni Okula Gönder Projesi Koordinatörü Tijen Mergen gözaltına alınmıştır. Aramalar sırasında derneğimize ait tüm belgeler, derneğin bütün çalışmalarını aksatacak biçimde, yedekleme yapılmadan alınıp götürülmüştür. Hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmayan bu uygulama, derneğimizin tüm faaliyetlerini akşatmış, en azından bugün5500 öğrencinin bursunun verilmemesine neden olmuştur.
20 yıllık geçmişinde her zaman, tüm çalışmalarını yasalara uygun olarak sürdürmüş, kimse istemeden kamuoyuna hesap vermiş, yetkili kurumlarca da sayısız kez denetlenmiş ve bütün bunlardan alnının akı ile çıkmış olan derneğimizin 13 Nisan günü karşı karşıya kaldığı haksız işlemleri kınıyor, arkadaşlarımızın bir an önce özgürlüklerine kavuşarak, görevlerine başlamalarını ve belgelerimizin eksiksiz olarak geri verilmesini istiyoruz.
Amacı, Atatürk ilke ve devrimleri ile kazandığımız hakları korumak ve geliştirmek, çağdaş eğitim yolu ile çağdaş topluma ulaşmak olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, öncelikle eğitim alanında verdiği burslar, yaptırdığı yurtlar, okullar, anasınıfları ve her türlü eğitim desteği ile Türkiye’nin en etkin, en şeffaf sivil toplum örgütüdür. Derneğimiz, hak etmediği bu uygulamadan 93 şubesi, 17.000 üyesi, eğitimine destek verdiği binlerce öğrenci ve çpk sayıda saygın destekçisiyle çok daha güçlenerek çıkacak ve ülkemiz gerçek bir hukuk devleti oluncaya dekvar gücüyle çalışacaktır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol