Silivri Facebook
banner88

Melis AVCI

Kürtçe Tv'den sonra TRT, alevi açılımına da hız verdi. Kanal, içinde bulunduğumuz Muharrem ayında Alevilere büyük jest yapacak. TRT 1, Muharrem ayının 10. günü dolayısıyla bu akşam ki ana haber bültenini Karacaahmet Cem Evinden yayınlayacak ve akşam saatlerinde Muharrem Ayı ve Kerbela temalı konser programı düzenleyecek.

Cem evinden yayın

TRT Basın ve Yayın Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Muharrem ayının 10. gününe gelen bugün, ana haber bülteninin saat 18.30'dan itibaren Karacaahmet Cem Evi'nden yayınlanacağı bildirildi. Günün anlamı dolayısıyla, Tepebaşı Stüdyolarında da Muharrem ayı ve Kerbela'yı tema olarak işleyecek bir konser düzenleneceği ve TRT1'den saat 22.00'den itibaren canlı yayınlanacağı kaydedildi.

Alevi dedeleri davetli

Tasavvuf ve Alevi müziğinde önemli görülen mersiye, kaside ve ilahilerin seslendirileceği konsere Alevi dedeleri, Alevi derneklerinin temsilcileri, farklı dini kesimlerin ruhani önderleri ve değişik kesimlerin kanaat önderlerinin davet edildiği belirtildi.

Köroğlu: “Aleviliğe olan yaklaşımın değişmesinden memnun oluyoruz”

Alevilere yönelik yapılan bu girişimi değerlendiren Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Silivri Şube Başkanı Tamam Köroğlu “Alevilere yaklaşımların giderek daha da güzel olduğunu görüyorum. Önceki akşamda TRT’de Alevilerle ilgili konulardan bahsedildi.
Yaşanan aksaklıklar zamanla giderilir. İlerde her şey çok daha iyi olacaktır” dedi. Köroğlu bunun yanında, Cem evlerinin yasallaşmasını ve Aleviliğinde Sünnilik gibi doğal bir mezhep olarak karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol