Silivri Facebook

DEĞİRMENKÖY'DE 50 HANE KAYBOLDU.(ÖZEL HABER)

DEĞİRMENKÖY’DE 50 HANE KAYBOLDU…

SİLİVRİ Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi Kuleli Sokak sakinleri isyanları oynuyor…

Domates Festivali ile meşhur Değirmenköy’de festival gibi bir olay ortaya çıktı.

Değirmenköylü bazı vatandaşlardan gelen şikayetler sonucu yaptığımız araştırmada 30 yıldır Değirmenköy’de yaşayanların kayıtları, yerleşim ve adres kayıt sisteminde olmadığı ortaya çıktı… Bir şahısın muhtarlığa gidip kayıt belgesi istemesi ile kayıt sistemine bakıldı ve kayıtlarda bulunamadı. Aynı apartmanda 30 kişinin daha kaydına rastlanamadı.. Soruşturmayı sürdüren Silivri Değirmenköy Fevzipaşa Muhtarı Şenol Köroğlu sadece Kuleli Sokakta değil bir çok kişinin kayıtlarının bulunmadığını tespit etti… TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) kayıtlarına göre kimileri Çanta Mahallesi’nde çıktı…

Kayıtları olmayan veya başka yerde çıkan vatandaşlarla ilgili görüştüğümüz Muhtar Şenol Köroğlu “ kayıtları görülmeyen kişiler arttıkça tedirgin olmaya başladık. Kaymakamlığa defalarca yazı yazdım ama henüz bir cevap alamadım. Nüfuz Müdürlüğü çalışanları da bir yanıt veremedi. Bizde kayıtları görülmeyen yüzlerce kişi olduğunu tahmin ediyorum, vatandaş işi gereği kayıt formu istediğinde bunlar ortaya çıkıyor. Nüfuz Müdürlüğü’ne gidip adres bilgisi verilirse kayıtlar düzeliyor ama kayıtsız veya başka yerde kayıtlı olan vatandaşları tespit etmek çok zor. İşin içinden çıkamıyoruz.” Dedi.

Yaklaşan seçimlerde 30-35 yıldır aynı yerde oturup oy veren vatandaşın kayıtlarının bulunmaması, ilerleyen günlerde önlerine daha büyük sorun olarak çıkacak.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol