Silivri Facebook
banner88

Demirkol'un kastettiği meclis üyesi kim?

Melis AVCI

Her yıl 15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, dün saat 10.30’da Selimpaşa İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde düzenlenen programla kutlandı. Programda haftanın anlam ve önemini belirten konuşmalar ve sunumlar yapılarak, şiirler okundu.
Düzenlenen programda konuşma yapan Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, haftanın anlam ve önemini belirten konuşmasında, Silivri Belediyesi’nde meclis üyeliği yapan biri hakkında da açıklamalarda bulundu. Demirkol, meclis üyesini yakın takibe aldığını söyledi. İşte Demirkol’un açıklamaları;

“Silivri turizm alanında önemli bir merkezdir”

“Turizm Haftası etkinlikler bağlamında ilçemizde bu yıl daha çerçeveli bir hafta düzenlemek adına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Turizm Meslek Lisemizle hazırlamış olduğu bu programa katılmanız önemli olduğu için hepinize teşekkür ediyorum. Hepiniz işinizi gücünüzü bırakıp geldiniz, bu konuyu önemsediniz, ilçedeki birlik ve beraberlik göstergesi olarak katılımlarınız önem taşımaktadır.
Turizm Haftası adı altındaki bu çalışmalarımız, ilçemizin mevcut durumundan bir adım daha öteye gidebilmesi adına ilçe ölçeğinde ne yapılması gerektiğinin iyi planlanması ve icra edilmesi şeklinde ki hedefimiz bizi bu noktaya getirmektedir. İlçemizin içinde bulunduğu spesifik durumlar nedeniyle, iç ve dış turizm konusunda fazla iddialı olduğu söylenemez. Yaz turizmimiz, deniz ve plajlarımızla iç turizm adına önemli bir yer olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul’un batı yönünde, daha doğrusu iklimsel anlamda güneyinde, önemli bir merkez olduğumuzu biliyoruz. Turizm açısından genel değerlendirmelerini, gerek öğrencilerimizin gerekse okul öğretmenlerimizin güzel anlatımlarıyla elbette ki algılıyoruz. İlçemiz adına da bir sayfa açılmasının da gereğine inanmak istiyoruz. Özellikle Silivri merkezinde birçok tarihi eserimizin birçok tarihi eser olarak tescillenmemiş ancak niteliksel olarak bu doğrultuda varlık değeri olan birçok binanın, yapının gün yüzüne çıkması ve tescillenmesi için adımlar atıldığını gözledim. Onlarca eserimiz Anıtlar Kurulu’ndan geçmiş ve koruma çerçevesine alınmıştır. Bunlar güzel gelişmelerdir.
Turizm Haftası, kültürel etkinliklerimizin de ortaya çıkması ve korunması adına da önem taşımaktadır. Turizmin öne çıkması bir bacasız sanayi olmasının getirdiği, endüstriyel yapılaşma diyebileceğimiz çok önemli bir sektör haline geldiğini izaha muhtar olmadığı kanaatindeyim.”

“Yeni yönetime çok iş düşüyor”

Belde belediyelerinin kapatılmasıyla tek bir merkezden yönetilecek olan Silivri’nin yeni yöneticilerine çok iş düştüğünü belirten Kaymakam Demirkol; “Belediyemize çok büyük görevler düşmektedir. Yeni seçimden sonraki yapılaşma ile malumunuz beldelerimizin kalkması ile çok geniş bir alanın belediye sınırları olarak belirlenmesi belediye hizmetlerindeki etkinliğin önemi adına çok daha fazla gayret sarf etmek gerektiğini ortaya koymaktadır. Her attığımız ekonomik, sosyal ve kültürel adımın bir ucu belediyeye, bir ucu kamu kurumlarına ve bir ucu da vatandaşa değmektedir. Birçok göstergenin peşine düşülmesi ve hizmetlerin sadece bu haftalarda anımsanması yeterli değil, yıllar boyunca planlı bir şekilde bu işin özümsenmesi gerekmektedir. Ben bunu yapacak kültürel seviyeye sahip olduğumuza inanıyorum” dedi.

Kim bu meclis üyesi?

Bir meclis üyesi ile ilgili başından geçen bir olayı anlatan Kaymakam Demirkol, takibe aldığı meclis üyesi ile ilgili şunları söyledi; “Basınımızda zorlu bir süreçten geçti. Şimdi ferah bir dönemdeler, belki de dikkatleri rehavet nedeniyle azalmış olabilir. Sabaha kadar uyuyamadığımız köpek seslerinden ben şikâyetçi olayım. Bir gazeteci ağabeyimiz vardı, ben tanışmıyorum, şimdi meclis üyesi. Hükümet Konağından çıkarken, ‘kaymakamımız her gün bu yoldan geçiyor neden görmüyor’ a getiriyordu. Belediyemiz üç tane ağaç koymuş, ağacın desteğini tahtalarla belirlemiş yani bir hizmet yapmış. Hükümet Konağı ile Ziraat Bankası arasındaki boşlukta. Kaymakamımız neden görmüyor? Görse ne olacak ki? Rica edeceğiz belediye düzeltecek daha iyisini olacak. Ayrıntılarla zaman gelip meşgul olunabildiği kadar, şimdi güzel görevler düşüyor. Şimdi o arkadaşımız benim gözümde neler yapacak? Şimdi ben izleyeceğim onu. Çünkü belediyede görevli şuanda. Belediye de görevli olduğu için, basından arkadaşlarda yardımcı olur, bizde hep beraber izleriz. Her konuda duyarlı olmak önemli. Yapıcı eleştiri yapmak, güzel bir insani değerdir. Birbirimizi uyarmamız çok önemli. Hepimizin topluma hizmet konusunda gayret sarf etmemiz lazım.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol