Silivri Facebook
banner88

DEPREMİ ÖNCEDEN BİLENLER SİLİVRİ'DE...

DEPREMİ ÖNCEDEN BİLENLER SİLİVRİ’DE

FATİH Mahallesi’nde bugün açılışı yapılan Afet İstasyonları Projesi (MAG Konteyneri) teslim töreni yapıldı…

Teslim töreninde Silivri Belediye başkanı Özcan Işıklar bir konuşma yaptı. Depremin ve hazırlıklarının ne kadar önemli olduğuna değindi. Silivri’de önceden bulunan sivil savunma ekiplerinin yerlerini gönüllü mahalle temsilcilerinin aldığını ve bu uygulamanın devam edeceğini belirtti…

MAG Konteyneri açıldığında jeneratörden her türlü ilk yardım aletine kadar malzeme olduğu ve mahalle gönüllülerinin bu yardım malzemeleri ile derhal müdahale edecekleri görüldü… Gönüllüler aylarca eğitim gördükten sonra başarılı olanlar uygulama için seçiliyor.

Projenin en önemli destekçisi ise DOHAD (Doğa Hareketleri Araştırma Derneği) oldu… Dohad Derneği Başkanı Fuat Agalday, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın deprem konusuna çok önem verdiğini belirterek “ yaptığımız sistemle 6 ve üzerinde olacak birçok depremi en az 10 gün önceden tahmin edebiliyoruz. Manyas’ta 4 büyüklüğünde olan depremi bir hafta önce tahmin edip yetkililere bildirdik. Marmara Bölgesi’nde 9 adet izleme istasyonumuz var. Silivri’de yenilerini ekleyeceğiz.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol