Silivri Facebook
banner88

DOĞUM GÜNÜ KUTLU OLSUN...

AK PARTİ SİLİVRİ İLÇE BAŞKANI METİN KARAKAŞ’IN MEVLİD KANDİLİ KUTLAMA MESAJI

 

            Yaşadığı döneme bir güneş gibi doğmuş İslam Peygamberimiz Hz. Muhammet’in (SAV)’in doğum günü olan Mevlid Kandiline ulaşmanın sevincini siz kıymetli Silivrili hemşerilerimle hep birlikte yaşıyoruz.

            Yüzyıllardır 'Mevlid Kandili' olarak kutlanan bu kutlu gün ve günler manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın had safhaya çıktığı müstesna zaman dilimleridir. Hz. Peygamberi sevmek ve O'nu örnek almak demek, O'nun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı O'nun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Bu önemli gecede barış için, acıların ve gözyaşlarının dinmesi için, insanlığın güzel yarınları için dualar edilmeli. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin ve İslam aleminin kandilini tebrik ederim.

Mimar Metin KARAKAŞ

AK Parti Silivri İlçe Başkanı

 

 

 

Tuğlu’dan kandil mesajı

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Mevlid Kandili münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında, “Yüce Allah'tan, ülkemiz, İslam Âlemi ve insanlık için mutlu, huzurlu, hoşgörü ve barışın hâkim olduğu günler nasip etmesini dilerim” dedi.

 

TUĞLU’NUN KUTLAMA MESAJI

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Mevlid Kandili münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında şunları kaydetti: “Yeryüzünde önemli gelişmelere vesile olan bu kutlu doğum, hiç şüphe yok ki insanlık tarihinin en önemli olaylarından birisidir. Böylesine önemli bir gecenin, hoşgörünün, cömertliğin, sevginin, barışın ve adaletin eşsiz temsilcisi, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Peygamber Efendimizi daha iyi anlamamıza, O’nun insanlığa getirmiş olduğu evrensel mesajı uygulamamıza vesile olmasını diliyorum.

 

Hz. Peygamberimiz (S.A.V.), biz Müslümanlar ve bütün insanlık için her açıdan örnek bir hayat sürmüş, ahlakı, sevgiyi, merhameti, barış ve hoşgörüyü en somut haliyle insanlığa aktarmıştır. İnsanlığın çok büyük sıkıntılar içinde bulunduğu dönemlerde akıllara ve kalplere hitap ederek, tüm dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın hakim olacağı manevi bir ortamı tebliğ etmiştir.

 

İnsanlığın kurtuluşunun müjdecisi olan Peygamber Efendimizi bir kez daha anlama ve anma vesilesi olan bu mübarek kandil münasebetiyle başta Silivrili vatandaşlarımız olmak üzere bütün İslam Âlemi’nin kandilini tebrik eder, Yüce Allah'tan, ülkemiz, İslam Âlemi ve insanlık için mutlu, huzurlu, hoşgörü ve barışın hâkim olduğu günler nasip etmesini dilerim.

 

 

 

Turan, Silivrililerin kandilini kutladı

 

Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, Mevlid Kandili münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Başta Silivrili hemşerilerim olmak üzere, Türk Halkı’nın ve İslam Âleminin Mevlid Kandili’ni en içten dileklerimle kutlar, esenlikler getirmesini temenni ederim.

 

TURAN’IN KUTLAMA MESAJI

 

Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, bu mübarek gecede Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)`in âlemleri şereflendirdiğini, doğumunun insanlık tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdiği kutlama mesajında şunları kaydetti: “Yüce dinimiz İslam, tüm dünyadaki insanlara kucak açmış, iyi ahlâkı, dürüstlüğü, barışı ve hoşgörüyü esas almıştır. İnsanlığı cehalet, düşmanlık ve eziyetten kurtaran son semavi din İslamiyet, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) vasıtasıyla yayıldı. Yüce Rabbimizin ilahi mesajlarını insanlığa ulaştırmak amacıyla gönderdiği Peygamber Efendimizin doğumu, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olaydır.

 

Böylesine önemli günler, bizlerin manevi duygularını canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, duygu birlikteliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın had safhaya ulaştığı müstesna zaman dilimleridir.

 

İslam ülkelerinin ve tüm dünyanın büyük acılar yaşadığı günümüzde, Peygamber Efendimizin sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Bu vesileyle şu hususu da ifade etmek ki, bu önemli günü, rahmet peygamberini anma gününden ziyade onu anlama günlerine dönüştürmeliyiz.

 

Bu müstesna gecede ayrıca başta Suriye olmak üzere bütün dünyada acının, gözyaşının, şiddetin ve terörün sona ermesi, insanlığın barış ve huzuru için bol bol dua edelim.

 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, maddi manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum.

 

Başta Silivrili hemşerilerim olmak üzere, Türk Halkı ve İslam Âleminin Mevlid Kandili’ni en içten dileklerimle kutlar, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık ve esenlikler getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol