Silivri Facebook

Dolandırıcıların Yeni Hedefi
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Sahil Taksi Durağı’nda ki şoförler, son günlerde duraklarına dadanan dolandırıcıdan yana bir hayli dertli.
 
Kaza yaptığını söyleyerek taksi isteyen ve daha sonra ismini ve numarasını aldığı taksi şoförünü arayarak çok acil kontör istediğini söyleyen dolandırıcı, aynı duraktan birçok taksiciyi kandırdı.
 
Oldukça mağdur durumda kaldıklarını söyleyen taksicilerden Fahri Akkır ve İlhami Güngör başından geçenleri şu şekilde anlattı:
 
Fahri Akkır: “Telefonda çocuğum ölüyor diyerek, ağlıyor.”
Yaşanan bu olaylar yüzünden, mağdur olduklarını söyleyen Fahri Akkır şu şekilde konuştu: “Aynı şeyler kaç aydır hep oluyor. En az 10- 15 defa olmuştur. İlk önce durağa telefon ediyorlar. Kaza yaptıklarını, acil bir taksi istediklerini söylüyorlar. “Ambulans geldi ağır yaralıları aldı. Ben burada aracım çalınmasın diye bekliyorum. Çekici çağırdım ama gelmedi. Bana acil bir taksi gönderir misiniz” diyor. Plakamı, ismimi ve telefon numaramı istedi bende verdim. Sonra duraktan çıktıktan sonra, anlıyor ya da herhalde bizi buradan bir yerden izliyor. Duraktan çıkar çıkmaz arayarak, acil olarak 250, 500 ya da 1000 kontör istediğini söylüyor. Acil bir durum olduğunu düşünerek, yolluyoruz. O an telefonda inandırıcı olsun diye çocuğum ölüyor diyerek, ağlayıp, bağırıyor. Üst üste ve sık sık da arıyor. Böyle olaylarla karşılaşınca, artık durağı arayanların doğru ya da yanlış söylediğini anlayamıyoruz. Gerçekten acil bir durum olduğunda, bu sefer biz inanmayacağız. Bizim bir arkadaşı 1000 kontör dolandırdılar, beni 250 kontör dolandırdılar. Kaza yapıldığı söylenen yere gidiyoruz, hiç bir şey yok. Mazotuna mı üzülürsün? Alamadığın paraya mı üzülürsün? Gönderdiğin kontöre mi üzülürsün? Hangi birine üzülelim. Birkaç kişiye danıştık, savcılıktan da elimizle gönderdiğimiz için herhangi bir suçu olmadığını söylediler. Yarın öbür gün gerçekten bir vatandaş kaza yaptığı zaman inanmayacağız. Bu sefer gitmediğimiz için suçlu duruma düşeceğiz ve vicdan azabı çekeceğiz.”
 
İlhami Güngör: “Kendisine inanmadığımızı anlayınca, küfür etti”
Geçtiğimiz günlerde başından geçen olayı anlatan taksi durağı şoförlerinden İlhami Güngör “Silivri’den tanınmış kişilerin isimlerini vererek, taksi istiyorlar. Sonradan biz o kişilerde görüştüğümüzde yaşanan olaylardan haberleri olmadığını öğrendik. Geçen akşam yine telefon açtılar. “Benim arabam Mahmutbey gişelerinde kaza yaptı. Ambulansa haber verdim. Çocuklarımda yanımda, siz bir taksi gönderip, onları alır mısınız?” dedi. Sonra benim adımı ve telefonumu istedi. Böyle olunca ben anladım o olduğunu. Tüm durakta ki arkadaşlar da duysun diye megafonu açtırdım. Tam kontör de lazım mı diye soracaktım, sonra küfür etmeye başladı. Telefonu kapattı. Artık bu numaralar bayatladı, hiçbirimiz kanmıyoruz.” dedi.
 
Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol