Silivri Facebook
banner88

Domates Festivalinde Süleyman Soylu rüzgarı esti
 
Haber : Müge CESUR
 
Bu yıl 24. düzenlenen Değirmenköy Domates Festivali konserler ve yarışmalarla birlikte renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Vatandaşlar festivalde beyaz yürüyüşü başlatan Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu’ya yoğun bir sevgi seli gösterisinde bulundular.
 
Demokrat Parti İlçe Teşkilatı Sayın Süleyman Soylu’yu Değimenköy girişinde 100 arabayı geçkin bir konvoyla karşıladı. Yoldan geçen bir çok insanda konvoya eşlik ederek genel başkana sevgi seli gösterdiler. Konvoy eşliğinde Değirmenköye gelen Süleyman Soylu festival alanına kadar kurulan gece pazarında Demokrat Parti İlçe Başkanı Teoman Soydaş ile birlikte vatandaşlarla ve esnafla selamlaştı. Değirmenköy sakinleri genel başkan Süleyman Soyluya yoğun bir ilgi gösterdiler. Alkış ve tezahüratlar eşliğinde festival alanına gelen Soylu’ya burada da yoğun ilgi devam etti. Soylu vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.
 
Topaç: “Allah herkese böyle hizmet etmeyi nasip etsin”
 
Konsere geçilmeden önce kısa bir konuşma yapan Değirmenköy Belediye Başkanı Osman
Topaç Değirmenköy sakinlerine şunları söyledi: “Beni 3 dönem üst üste belediye başkanı seçtiniz. Annenizin ak sütü kadar helal olan oylarınızı ve partinin buradaki temsilcisi olarak sizlere gece gündüz nasıl hizmet yaparız diyerek uyumadığımız geceler oldu. Bizleri mahcup etmedi. Yolumuz,mezramız,belediye binamız,düğün salonumuz yaparak size doya doya hizmet vermeye çalıştık. Cenabı Allah herkese böyle hizmet etmeyi nasip etsin.
 
Domates festivalimiz tıpkı dini ve milli bayramlar gibi herkesi bir araya getirmekte. Söz milletindir diyerek yola çıkan demokrat parti yolumuza devam etmekteyiz. Eminim, benim gibi gecesini gündüzüne katarak günde 15 saat çalışarak,sizlerin yüzüne bakabilmek için mücadele eden ve çaba gösteren beyaz yürüyüşü başlatan ben bu milletimin hizmetkarıyım diyip yollara düşen geleceğin genç başkanı Süleyman Soylu diyor ki benim canım Değirmenköy’lülere ve bütün Türk milletine kurban diyor.
 
Ben Atatürkçüyüm diyen milletçiyim diyen herkese bu partide yer Var diyor ve diyor ki çağdaş medeniyet seviyesine yakalamak ve başı göğe değecek kadar tam demokrasiye getirmek. Genç genel başkanım sizlerle hasret gidermeye geldi”Dedi.
 
Soylu: “Değirmenköy Trakya’nın tapusudur”
 
Ardından Süleyman Soyluyu konuşmasını yapmak için geldiğinde Değirmenköylüler alkışlarla karşıladılar. Büyük bir coşku eşliğinde konuşmasını yapan Başkan Soylu konuşmasında şunları söyledi: “Değirmenköyümüzün çok değerli sakinleri,Silivrililer, Trakyalılar,İstanbullular beraberliği kardeşliği böyle bir başlangıcın heyecanını yaşayan buradaki dostlar ve canlar hepinizi hem şahsım adına hem de DP adına en derin  saygı ve sevgiyle ve hürmetlerimle selamlıyor festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum.
 
Ben Türkiye’nin en genç genel başkanıyım. 39 yaşında bir Türkiye evladıyım. Kendi beldesine hizmet yaparken kıskandığımız, insanların dürüst olmasını  takdir ettiğimiz, kendi bölgesine hizmet etmeye gayret göstermesini arzu ettiğimiz ve bütün bunların hepsini gece gündüz çalışarak büyük bir gayretle buraya yapılan hizmeti imarın bir parçası olarak sabahtan akşama kadar Değirmenköy’ü 20 Değirmenköy yapan Osman Topaç başkanımızı onun hak ettiği kadar bir alkışla alkışlamanızı istiyorum. Ben Ülkemin zenginleşmesini istiyorum. Demokratikleşmeyi istiyorum. Ben tek  bir şey istiyorum Dünyanın gelişmiş ülkelerindeki insanlar gibi benim ülkemin insanlarının da aynı hayat standartlarına ulaşmasını istiyorum.
 
Toplu bir Türkiye istiyorum. Refah içerisinde bir Türkiye istiyorum. Orta Asya’da, Kafkasya’da,Akdeniz Havzasında,Karadeniz Havasında gelişen, yöneten, Tarakya’nın tapusu olan Değirmenköylülerle birlikte bir Türkiye istiyorum.
 
“Başı göğe değecek modern Türkiye’yi birlikte oluşturacağız”
 
Türkiye’nin çağdaş ve modern bir Türkiye yolma yolunda uğraşlarını söyleyen Soylu konuşmasına şu şekilde devam etti “Trakya Türkiye’nin rengini verir. Trakya’nın insanları hem çağdaştır hem moderndir,demokrattır.
 
Çünkü biz hem çiftinin hem de Trakyalının dostuyuz.Yeniden Demokrat Parti ile yeniden Türkiye’nin aydınlık yarınlarına insanların rahat ve huzurlu yaşadığı bir Türkiye’ye modern Türkiye’ye, Hacı Bektaş’ın,Yunus’un Türkiyesi’ne  yeniden başı göğe değecek Türkiyemiz’i hep beraber oluşturalım.Bir hayalim var.Benim ülkemin insanı,benim ülkemin gençleri yurt dışına çıktığı zaman elindeki al yıldızlı pasaportu yurt dışındaki gümrük memuruna  uzattığında, elerli titreyerek saygıyla ayağa kalktığı bir Türkiye arzuluyorum.”
 
“DP iktidara geldiği gün Değirmenköy Belediyesi yine sizin olacaktır”
 
Son olarak Demokrat Partinin iktidara geldiği gün Değirmenköy Belediyesinin gene kendileri olacağını söyleyen Soylu “Şunu biliniz. Demokrat Parti iktidara geldiği gün Değirmenköy Belediyesi yine sizin olacaktır. Bunu siyasetçi olduğum için söylüyor değilim .Bunu hakkınız olduğu için söylüyorum. Bizim belediye başkanımız başka siyasiler gibi dişlilerin arasına milletin hakkını alan değil gece yattığında rahat olan vatandaşların yanında olan başkandır. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah birliğimizi,beraberliğimiz bozmasın. Huzurla  mutlulukla beraber olalım.”dedi.
 
Başkan Hüseyin Turan’da festivale katıldı
 
Festivale Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Ahmet Maşalacı’da katıldı. Konuşmaların ardından konserlere geçilmeden önce havai fişek gösterisi izlendi.
 
Konserler ise  sevilen rockçu Umut Kuzey konseri ile başladı. Değirmenköylü gençler konserde şarkılara eşlik ederek doyasıya eğlendiler. Umut Kuzey’den sonra sahneye çıkan Baha, şarkılarıyla Değirmenköylülere duygusal saatler yaşattı.
Festivalin 2. günü sahneye çıkan gençlerin sevgilisi Murat Başaran sahne aldı. Başaran festivalde domates yemeği de ihmal etmedi. Değirmenköy Belediye Başkanı Osman Topaç festival anısına Başaran’a plaket ve çiçek takdim etti.
 
Muazzez Ersoy’dan nostalji rüzgarı
 
Murat Başaran’ın  ardından havai fişek gösterisi izlendi. Gösteri ilgiyle izlendi. Festivalin son konuğu olan nostalji kraliçesi Muazzez Ersoy  Değirmenköylülerle buluştu. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Ersoy’un şarkılarına Değirmenköylüler’de eşlik etti. 24. Domates Festivali unutulmayacak güzelliklerle son buldu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol