Silivri Facebook
banner88

Duman gözyaşları ile uğurlandı

Geçtiğimiz yıl Silivri’de göreve başlayan İlçe Emniyet Müdürü Ömer Duman, İl Emniyet müdürü Hüseyin Çapkın’ın vali Muammer Güler’e sunduğu değişiklerin onaylanması sonucunda Silivri ilçe emniyet müdürü Ömer Duman Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne görevlendirildi. 8 ay kadar kısa bir zaman da tüm Silivrililerin gönlünde taht kuran Emniyet Müdürü Ömer Duman, ilçeden gözyaşlarıyla uğurlandı. Sevenlerinin müdüriyete akın etmesi sonucu duygulanan Duman’ın da zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.
Önceki gün Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki görevinden ayrılan Ömer Duman’ın, Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki görevine bugün başlayacağı öğrenildi.
 
“Silivri’yi unutmayacağım”
Silivri’de görev yaptığı süre içerisinde bu ilçeyi çok sevdiğini belirten Duman, “Ben bu ilçenin taşını toprağını değil, ben bu ilçenin insanlarının kalbinin güzelliğini sevdim. Emekli olduğumda, Silivri’de yaşamayı çok isterim. Bu kadar kısa zamanda bu ilçede çok şeyler yaptığımıza inanıyorum. Ama basını ile, vatandaşı ile, bürokratı ile, siyasetçisi ile ve el ele büyük bir aile gibiydik. Bugün bu ilçeye veda etmiyorum, uzunca bir tatile çıktığımı farz edin ve hakkınızı helal edin. Emekliliğimde ben yine bu kentte olacağım” dedi.
 
Emniyet Müdürü Ömer Duman, Silivri’ye komşu ilçelerden olan Büyükçekmece’deki görev sürecinde de, Silivrililere kapısının hep açık olacağını söyledi. Duman, “Büyükçekmece’de, artık Silivrili bir Emniyet Müdürü var. Bir dostunuz var. Büyükçekmece’ye gelin. Kapım Silivrili herkese sonuna kadar açık olacak. Ve ben burada tanıdığım hiç kimseyi unutmayacağım” dedi.
 
Emniyet Müdürü Ömer Duman son gününde ziyaretçi akınına uğradı. Veda ziyaretine gelenler arasında CHP Silivri İlçe Başkanı Muharrem Aydoğan, Alev Elif Arda, Silivri Kulüpler birliği Başkanı Rıdvan sırdaş, Gazetemizin imtiyaz sahibi A. Refik Bek, Silivri Birlik Kooperatifi Başkanı Emin Uysal, DP İlçe Eski Başkanı Salih Yazıcı, Polis Derneği Başkanı Seyfi Atun, Silivrili siyasetçiler, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra, ilçede faaliyet gösteren bazı esnaflar, vatandaşlar ve ilçede görev yapan bir çok basın mensubu da katıldı. Bazı vatandaşların ve özellikle basın mensuplarının, vedalaşırken duygulu anlar yaşadığı ve gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.
 
“Mesai arkadaşlarıma minnettarım”
Görevinden ayrılmadan önce, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan tüm polis memurları ile bir araya gelen Duman, meslektaşları tarafından yalnız bırakılmadı. İlçe teşkilatında görevli olan tüm polis memurlarının bir araya geldiği vedada konuşan Emniyet Müdürü Ömer Duman, “Silivri Polis Teşkilatı. Görev yaptığımız süre içerisinde, bu ilçe, bu teşkilat bir çok başarıya imza attı. Teşkilatımızın başarıları, bu ekip ruhunu içine sindirmiş siz değerli silah arkadaşlarımın özverili çalışmalarının ürünüdür. Bu teşkilatta görev yapan tüm meslektaşlarım benim için çok özel ve değerlidir. Her zaman, bu müdüriyette görev yaptığım tüm meslektaşlarıma kapım sonuna kadar açık olacaktır. Her birimde görev yapan her memur arkadaşımı, hiçbir tanesini bile ayırmadan ve can-ı gönülden söyleyebilirim ki çok seviyorum. Sizleri unutmayacağım. Sizden temennim, bundan sonra da, aynı ruh, aynı görev aşkıyla dün nasıl görev yaptıysak, yarın bu şekilde devam etmenizdir. Sizlere veda etmediğimin altını çizmek istiyorum. Sadece ayrı kalacağımız süre içerisinde sizleri özleyeceğimi bilmenizi istiyorum. Ben hepinize hakkımı helal ediyorum, sizde hakkınızı helal edin. Beraber görev yaptığım siz değerli silah arkadaşlarıma minnettarım.” dedi. Duman, ilçede görevli polis memurlarının eşliğinde aracına binerek gözyaşlarıyla müdürlükten ayrıldı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol