Silivri Facebook

Dursun: ''Silivri'den ayrılacağım için üzgünüm.''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayından geçtikten sonra resmi gazete yayımlanan atamalara göre, Silivri Kaymakamı Ali Dursun’un yeni görev yeri Çorlu olarak belirlendi.
 
Geçtiğimiz akşam Avalon Leb-i Derya’da eski İçişleri Bakanı Danışmanı Yetkin Çavdar ile iftar yemeğinde bulunduğu sırada görüştüğümüz Dursun, sorduğumuz sorulara içtenlikle yanıt verdi. Silivri’den ayrıldığı için içinde bir hüzün olduğunu söyleyen Kaymakam Dursun, yeni bir ilçede göreve başlayacak olmanın heyecanını duyduğunu söyledi.
 
—Değişim: Kamuoyunda kaymakamlıktan valiliğe geçeceğiniz konusunda çıkan dedikoduları nasıl değerlendiriyorsunuz?
—Dursun: Valilik istisnai bir devlet memurluğu. Farklı bir prosedüre tabi. Mülki idarenin temeli kaymakamlık. Bizim mülki idare amiri olarak mesleğe girdiğimiz günden bu güne kadar görevimizi yapma gereğimiz devam ediyor. Şuan ki tayinlerde bunun doğal bir gereği. Yani bir yerde yönetmeliğin vermiş olduğu görev süresini dolduruyorsunuz ve görev yeri değişikliği oluyor. Vali beklentisi ise, ayrı bir konu. Valiliği, kaymakamlığın doğal bir uzantısı gibi görmek doğru değil.
 
—Değişim: Silivri’den önce görev yaptığınız yerler?
—Dursun: Silivri’den önce 4 ilçede stajyer kaymakam olarak çalıştım. Bunlar Göynük, Sungurlu, Yıldızeli ve Meriç ilçeleri. Kursu bitirdikten sonra da 9 ilçede çalıştım. Bunlar da Kelkit, Yüksekova, Kuyucak, Yağşıyan, Zeyhanlı, Orhaneli, Alaşehir, Bulancak, Gerede.
Ardından da Silivri’ye geldim. Şimdi de Çorlu’ya gidiyorum.
 
—Değişim: Silivri’den ayrılacağınız için bir burukluk hissediyor musunuz?
—Dursun: Her ayrılışın mutlaka bir hüznü vardır. Nerden ayrılırsanız ayrılın, alıştığınız, tanıdığınız, bildiğiniz bir muhitten, farklı bir muhite gitmek elbette herkesi etkiler. Bir hüzün insanın içinde elbette olur. Az öncede söylediğim bu kadar ilçeyi dolaşmış bir kaymakam olarak, bunlara son derece alışkınız. Görevimizin gereği olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu hüznümüz tamamen kişisel boyutta kalır. Görevimizin gerektirdiği her türlü koşullara hazır olmak gibi bir alışkanlığımız var. Böyle bir bilincimiz var. Bu nedenle o hüznün yanında, yeni bir yerde göreve başlamanın heyecanını, şevkini de yanımızda götüreceğiz.
 
—Değişim: Silivri’de ki göreviniz tam olarak ne zaman sona eriyor?
—Dursun: Daha kararname yeni çıktı. Onlar gelecek. Biz temerrüt edeceğiz. Buraya gelecek ve bizim yerine gideceğimiz meslektaşlarımızla ayrılma ve başlama takvimini koordine edeceğiz. Bu uzun bir tarih değil. Önümüzdeki 10- 15 gün içinde kendi aramızda bugünü koordine edeceğiz.
 
Yeni Kaymakam Ahmet Mesut Demirkol
Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde kaymakamlık yapan Ahmet Mesut Demirkol, Silivri’ye atandı. Yeni kaymakam Ahmet Mesut Demirkol, kısa bir süre sonra göreve başlayacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol