Silivri Facebook

Emlakçılar Uygulamayı Değerlendirdi
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
15 Eylül itibariyle hayata geçirilen, emlakçılarla ilgili uygulamayı değerlendiren Silivri’li emlakçılar,emlak işinin saygınlık kazanması ve kayıt dışı emlakçılığın önlenmesi açısından, uygulamadan memnun olduklarını ifade ettiler.
 
Bilindiği üzere yayınlanan genelge kapsamında,şirketleşmiş olan emlakçıların ticaret odası yada sanayi odasına,bunun dışında kalan emlakçıların ise ,esnaf odası ya da emlakçılar odasına kayıtlı olmaları ön görülüyor. Gerekli koşulları yerine getiremeyen ve emlak işi ile uğraşanların işlemleri ,devlet dairelerinde gerçekleştirilmeyecek. Konuyla ilgili olarak düşüncelerini aldığımız emlakçılar, özellikle uygulamadan memnun olduklarının altını çizdiler.
 
MEHMET SERT
“Bence bu uygulama çok yerinde oldu. Çünkü kayıt dışı emlakçılık yapanlarla,vergisini ödeyerek emlakçılık yapanlar ortaya çıkacak. Bende bir emlakçı olarak, bu uygulamayı sonuna kadar destekliyorum. Ancak burada en önemli görevlerden biri de vatandaşa düşüyor. Uygulamanın sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için,vatandaşların yasal prosedüre uygun faaliyet gösteren emlakçıları tercih etmeleri gerekiyor.”
 
ABDULLAH YILDIRIM
“Biz de,tabiî ki bu konuda ,üzerimize düşeni yerine getirdik ve bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz. Kayıt dışı çalışan emlakçılar olarak tabir edilenlerle, vergisini bu devlete ödeyerek emlakçılık yapanlar ortaya çıkmaya başlayacak. Ben daha çok siyasetle uğraştığım için,burada görevlendirdiğimiz iki arkadaşımız bu işleri takip ediyorlar. Ancak sonuna kadar bu uygulamayı da destekliyorum. Her işi,o işin hakkını veren yapmalı.Bu uygulamayla birlikte,emlakçılığın saygınlık kazanacağına inanıyorum.Ancak halkımızın da resmi çalışan emlakçıları tercih ederek,bu uygulamaya destek vermeleri gerekiyor.”
 
MEHMET AKKAŞ
“Biz bu uygulamanın getirdiği tüm şartları yerine getirdik. Uygulamanın, mesleğimize ciddiyet ve saygınlık getireceği düşüncesindeyim. İlk başta bu şartlar yerine getirilirken, arkadaşlarımız biraz zorlanacaklar. Ancak ileride, bunun lehimize olduğunun herkes tarafından farkına varılacağı düşüncesindeyim. Çünkü bu uygulamayla insanları yanlış yönlendiren kayıtdışı emlakçılar aradan çıkacak.Bunun sonucunda ,emlekçı ile müşteri karşılıklı olarak sorumluluk aldıklarının farkına varacakları için, daha sağlıklı ve düzenli bir işleyiş hakim olacaktır bu piyasaya.”
 
BAHRİ ERDOĞAN
“Biz şirket olduğumuz için sanayi ve ticaret odasına bağlıyız. Tapu da bizden bu anlamda şirket ve kurs belgelerimizi istiyor ki, bu uygulama da gerçekten faydalı. Yapılan işin muhatapları kayıt altında tutulduğu takdirde, yapılan birtakım usulsüzlükler neticesinde kimse mağdur olmaz. Bu uygulama emlakçılara saygınlığın yanında güven de getirecek. Ben 19 yıldır bu işi yapıyorum ve benim vergi vererek kazandığım parayı, kayıt dışı emlakçılar, ayaküstü, hiç zahmetsizce kazanıyorlar. Bu da doğal olarak, bu piyasada haksız rekabeti doğuruyor. Bu yasa ile tüm bu sorunların ortadan kalkacağı inancındayım.”
 
VELİ DOLU
“Bu yasanın çıkması benim açımdan bakıldığında çok iyi oldu.Emlakçıyla simsarı birbirinden iyi ayırmak gerekir. Bu gün etrafınıza baktığınızda herkes emlakçı. Ancak madem bu işten para kazanılıyorsa, bunun bedelinin de ödenmesi gerekiyor. Ben yaklaşık 20 yıldır vergimi ödüyorum,esnaf odasına da kaydım var. Bugün alınan sertifikaların karşılığında gidip maliyeye baksanız, göreceksiniz kaçı kayıtlı. Bu açıdan bu yasa tam yerinde. Bu sayede herkes yaptığı işi ve sonucunda sorumluluğunu bilecek. Emlakçı kim? Komisyoncu kim? Simsar kim? herkes bilsin.
 
Tolga EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol