Silivri Facebook

Encümen Ceza Yağdırdı
 
Kaynak : Hürhaber
 
SİLİVRİ Belediye Encümeni, çevre ve toplum sağlığını ihlalleri belirlenen Dilek 2 Restaurant ve ilçenin alt yapı çalışmalarını yürüten ASM Şirketi’ne para cezası verdi. Encümenin oybirliği ile aldığı her iki konudaki karar şu şekilde açıklandı.

DİLEK 2’YE FOSEPTİK CEZASI
Silivri Belediyesi’ne yapılan şikayet üzerine Temizlik ve Çevre Koruma Müdürlüğü Elemanı ve Zabıta Memurlarınca 23.02.2007 tarihinde yapılan kontrol neticesinde; Silivri, Yeni Mahalle, E-5 Kenarı Renault Servisi karşısında bulunan Osman ÖZKAN’ın işletmeciliğini yaptığı Dilek 2 isimli gazinonun arkasında bulunan fosseptik çukurunda biriken atık sular dalgıç pompa vasıtasıyla bir boru ile E-5 kenarına verildiği tespit edilmiş olup, bu durumun toplum ve çevre sağlığı açısından tehlike arz ettiği anlaşıldığından, adı geçen işletme sahibi Osman ÖZKAN’a, 5326 Sayılı Kanunun 41. maddesi gereğince 117,00 YTL para cezası takdir edilmesi ile uyarılmasına, aynı konunun tekerrürü halinde hakkında kanuni işlem yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.

ASM’YE HARFİYAT CEZASI
Silivri Belediyesi Zabıta Memurlarınca 17.02.2007 tarihinde yapılan kontrol neticesinde; İlçemiz Musa Çavuş sokak, BP Benzin İstasyonu önündeki altyapı çalışmasından çıkan hafriyatın ASM İnşaat Taahhüt ve Ticaret Ltd. Şti.’ne ait 34 ZL 1924 plakalı kamyonla şoför Savaş KARKIN tarafından belediyemizden izinsiz ve kaçak olarak hafriyat dökümünün yasak olduğu ANFORA Otel’in arkasına- belediye malzeme deposuna döküldüğü tespit edilmiş olup, bu durumun çevre kirliliğine ayrıca çirkin görünüme neden olduğu söz konusu aracın ayrıca, 18.03.2004 tarih ve 25406 resmi gazete sayılı “Hafriyat Toprağı İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği” nin 23 ve 24.maddeleri gereğince “hafriyat toprağı, inşaat/yıkıntı atıkları taşıma belgesi ve kabul belgesi ile taşıma fişi” olmadığı anlaşıldığından, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 41.maddesinin 4. fıkrası gereğince ASM İnşaat Taahhüt ve Ticaret Ltd. Şti.’ne, 500,00 YTL para cezası takdir edilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.”

Alıntı : http://www.silivriliyiz.biz/haber?aid=2612
Resim Temsilidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol