Silivri Facebook
banner88

''Engellilerle uğraşmak, Çölgülü''nün oluşması kadar zor''
 
Melis AVCI
 
Son gün gerçekleşen Kent Konseyi’nde engelliler ile ilgili Çölgülü Projesi öneren AK Partili Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar, proje ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Konseyde proje ile ilgili hiç kimsenin soru sormadığını, aslında bu projenin çok önemli ve güzel bir proje olduğunu ifade eden Aydar, insanların bu konuda duyarlı olmalarını istedi.
 
“Engellilerle uğraşmak, Çölgülü’nün oluşması kadar zor”
 
Çölgülü’nün nasıl oluştuğunu ve projeye neden ‘Çölgülü’ isminin verildiğini anlatan Aydar “Çölgülü yüzlerce yılda oluşan bir şey. Çöllerde oluşan ve milyonlarca kum tanesinin, yağan yağmurla bir araya toplanmasıyla oluşuyor. Çöllerde yağan yağmurun da çok ender yağdığı düşünüldüğünde, yağan yağmurla birlikte oluşan şimşek çakınca kum tanecikleri bir araya birleşerek, çöl gülünü oluşturuyor.
 
Engellilerle uğraşmakta böyle bir şey olduğu için bu projeye Çölgülü projesi dedik. Bir anda gelişen bir olay değil, büyük bir sabır ve zaman gerekiyor. Çölgülü Türkiye’de 7 tane varmış. Bu konuda söz aldık. Bir tane bizim okulumuza da getirecekler” dedi.
 
“Gelirler, okul aile birliğine aktarılacak”
 
İnci Aydar, projenin oluşumun sürecini şu sözlerle anlattı “Aydın Üniversitesi’nin bütün engelli okulları dolaşan bir birimi var. Tesadüfen bizim okulumuza geliyorlar ve Lions ve Leo Dernekleri Silivri Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerimizin yapmış olduğu resimleri görüyorlar.
 
Halkla İlişkiler Müdürü Çiğdem Hanım’da benim okulla ilgili olduğumu duymuş ve bana ‘İnci Hanım biz bir proje üretelim ve bu projeyi birlikte gündeme getirelim’ dedi. Ben de seve seve kabul ettim. Aradan 15 gün geçti ve tekrar gelerek, bütün sponsorluğu Aydın Üniversitesi’nin üstlendiğini ve Silivri Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerimizin yapmış olduğu resimleri kartpostal olarak bastıracaklarını söylediler. İlk 10.000’in tanesinin sponsorluğunu üstleneceklerini tüm gelirlerinde okulun aile birliğine aktarılacağını belirtti.”
 
“Toplanan gelirle, okulumuza kantin yapılacak”
 
Okul aile birliğinin de bu parayı istediği gibi harcayamayacağını, bu yüzden de bir projesi olması gerektiğini ifade eden Aydar “Gelirin harcanabilmesi için bir proje sunmak gerektiğini öğrenince, Okul müdürü ile görüştüm. İş Eğitim Merkezi’miz var ama çok yetersiz. Okulu kendi içinde döndürecek bir gelir gerekiyor.
 
Okul bahçesine kantin istediklerini dile getirdiler. Fakat çocukların çalışacağı bir kantin olacak. Okulda öğrencilerimiz 50’ye çıkacak. Sırada bekleyen çok öğrenci var. Yakın bir zamanda civarda hastane ve alışveriş merkezleri de olacağı için neden olmasın dedik.” dedi.
 
“Projenin ilk ayağı Silivri olacak”
 
Projenin ilk olarak Silivri’de başlayacağını belirten Aydar “Bu sadece bizim okul için olan bir proje değil. Bu bizim okulumuzla başlayan bir proje. Lions ve Leo Dernekleri, Aydın Üniversitesi ve Milli Eğitim’in düzenlemiş olduğu bir proje. İlk etapta bizim okulla başlatıldı. Projenin ilk ayağı Silivri oldu. Kartlar basıldı, bu aybaşında, projeyi başlatıyoruz.
 
Vali bu konuda destek vereceğini açıkladı. Bundan sonra valilikten yapılacak olan tüm yazışmalarda bu kartlar kullanılacak. Silivri Belediyesi de yazışmalarında bu kartları kullanacak. Zaten işin içerisinde olan bizim belediyemiz olduğu için, kullanmazsak ayıp olur” şeklinde konuştu.
 
“İnsanları bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz”
 
En önemli şeyin insanların bu konuda duyarlı olması olduğunu söyleyen İnci Aydar, açıklamalarını şu cümlelerle noktaladı “Bu kartları çiçekçiler kullanabilir, iş adamları kullanabilir, duyarlı insanlar düğün davetiyelerinde kullanabilir. Fiyatının 1 YTL olmasına karar verdik. İlk etapta bizim okul için, bundan sonrakiler ise tüm engelli okullara destek için basılacak. Bunlar bütün Türkiye’ye dağıtılacak.
 
Proje çok güzel ama en önemli şey insanların bu konuda duyarlı olması. O gün Kent Konseyi’nde ben bunu açıklamadım ama kimse bu konuda bana bir şey sormadı. Projenin ilk olarak Silivri’de başlayacak olması gerçekten çok önemli. Kent Konseyi’nde hayal kırıklığına uğradım ama umarım böyle gitmez.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol