Silivri Facebook

Eren, Işıklar ve Şahin'e Yüklendi...

Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Fener Köyü Muhtarı Muharrem Eren yazılı bir basın açıklaması yaparak Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı soru yağmuruna tuttu.  Işıklar’ın kendisini siyaset yapmakla suçlamasına karşılık Eren “Kendisi de belediye başkanı olduğu halde milletvekili adayı gibi köy köy geziyor. Önce kendine baksın” dedi.
Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Muharrem Eren yazılı bir basın açıklaması yaparak Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve CHP il genel meclis üyelerini topa tuttu. Geçtiğimiz günler de “Oyum Ak Parti’ye” diyerek; CHP’yi eleştiren Muharrem Eren’e Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin’den “Muhtarlar siyaset yapamaz. Muhtarın siyasi partisi olmaz” eleştirisi gelmişti.
Eleştirilere fena halde bozulan Eren; Asıl Işıklar’ın köylerde siyaset yaptığını ve seçilen bir belediye başkanının milletvekili gibi köylerde nutuk attığını belirtti. 

IŞIKLAR MİLLETVEKİLİ ADAYI MI?
Eren yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  “Köy ve Mahalle Muhtarlıkları gibi Silivri Belediye Makamı da kamuya ait bir makamdır. Madem muhtarlar halkın muhtarı kamuyu temsil ediyor. Silivri Belediye Başkanlığı makamı da kamuya aittir ve kamuyu temsil ediyor. Sizlerinde bildiği gibi Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar, seçim çalışmaları kapsamında köy ve mahalle ziyaretleri yaparak, milletvekili adayı gibi köylerimizde nutuk atmaktadır. Siyaset yapmaktadır. Belediye Başkanı siyasi parti gözetmeksizin herkesin belediye başkanıdır. Haliyle belediye başkanında siyasi partisi olmaz. O zaman sizde siyaset yapmayın.”
“ŞAHİN GELSİN FENERKÖY’E MUHTAR ADAYI OLSUN, NASİBİNİ ALSIN”
İki senedir CHP’li il genel meclis üyelerinin köylere hiçbir şey yapmadığını belirten Eren; CHP ilçe Başkanı Hüseyin Şahin için de “Nasibini almak istiyorsan Fenerköy’e gel muhtarlığa aday ol” çağrısında bulundu. Eren Şahin’in şu ifadelerle eleştirdi;  “CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin; dört yıldır Fener Köy halkı kime inanıp inanmadığını bizlere gösterdi. Sen de nasibini almak istiyorsan Fener Köye gel muhtar adayı ol. Sen de nasibini al. Köy halkı kime inandığını kime inanmadığını göstersin.”
EREN’DEN SORU YAĞMURU
Eren yazılı basın açıklamasının sonunda Silivri Belediyesini ve CHP’li İl Genel Meclis Üyelerini yaylım ateşine tuttu. Eren açıklamasında şunları söyledi; 
Sanki Referandumda halkın size dersini vermediğini mi sanıyorsunuz?
1- Silivri’nin orman köylerine ve mahalleleri spor için ne yaptınız? İki yıl oldu havuz oluşturulacaktı. Nerede bizim havuz?
2- Silivri’nin orman köylerine ve mahalle sağlığı için ne yapıldı?
3- Silivri 2B için neden anayasa mahkemesine gittiniz?
4- Silivri’nin orman köylerine eğitim için ne yapıldı?
5- Silivri’nin orman köylerine kültür için ne yapıldı?
6- Silivri’nin orman köylerine tarım için ne yapıldı?
7- Silivri’nin orman köylerinin ve mahalleleri köy içi yolları ve köyler kasaba bağlantı yolları için ne yapıldı?
8- Silivri’nin orman köylerine yerleşim alanları için ne yapıldı?
9- Silivri’nin orman köylerine muhtarlıklara gelir getirici neler yaptınız?
10- Silivri orman köylerinin mezarlık duvarları için ne yaptınız?
11- Silivri’nin orman köylerinin ulaşım sorunları için ne yaptınız?
12- Silivri orman köyleri ve orman köyünden mahalleye dönüşen köylere ne kadar vergi topladınız? Toplanan vergiler karşılığı neyaptınız?
13- Alipaşa ve Selimpaşa mahalle olan köylerden ne kadar tarla arsa satışı oldu ve satış yaptığınız Alipaşa ve Selimpaşa’ya ne yaptınız?
14- Silivri Belediyesine oy kullanmadık diye mi çöp konteynırı vermiyorsun?
15- Mazeret üretemezsiniz göreve gelirken verdiğiniz sözleri yerine getiriniz. Belediyeler kanunu 14. 15. Maddesine açıktır. Memurların okusun. Kanunlar açık. Kanunlara göre hizmet istiyoruz.
16- Muhtarlar TC. Kanunlarından sonra güvene birliliği en yüksek müessesedir. Emniyet güven ve adaletin en çok hissedildiği makamdır. Öyle kitaplar dolusu yasaları falan da yoktur. İhtiyar heyeti vardır. Kararları kıldan ince kılıçtan keskin olur.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol