Silivri Facebook
banner88

Ergenekon Davası öncesi cezaevinde tatbikat yapılacak

Haber MERKEZİ

 
Ergenekon Davası'nın görüleceği Silivri Adliyesi büyük duruşmaya hazırlanıyor. 20 Ekim'de yapılacak ilk duruşma için gerekli hazırlıklarda son aşamaya gelindi. Dava öncesi cezaevinde son hazırlıkları gözden geçirmek için bir tatbikat gerçekleştirileceği öğrenildi.

Basın mensuplarının yemek ihtiyaçları cezaevinden karşılanacak

 
Ergenekon Davası'nı takip edecek basın mensupları ve sanık yakınlarının tüm ihtiyaçlarının karşılanması için Adalet Bakanlığı ve Silivri Belediye Başkanlığı çalışma yürütüyor. Silivri Belediyesi basın mensuplarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir büfe oluşturdu. Olumsuz hava koşullarına karşı çadır kurdu. Duruşma salonuna giremeyecek basın mensupları için bekleme salonu oluşturuluyor. Basın mensuplarının yemek ihtiyaçları cezaevinden karşılanacak.
Cezaevi önündeki tretuvarlar yenilenirken, asfalt çalışmaları sürüyor. Bu çalışmaları yerinde denetleyen Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan belediye olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Cezaevi yetkilileri ile görüşen Turan duruşmanın en iyi koşullarda yapılabilmesi için katkı vermeye devam edeceklerini dile getirdi.
Tatbikat yapılacak
 
Edinilen bilgilere göre yarın Silivri Cezaevi'nde ilgili görevlilerin katılacağı bir tatbikat yapılacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakim ve savcılarının öncülüğünde yürütülecek tatbikata Ergenekon Savcıları'ndan biri de gözlemci olarak katılacağı öğrenildi. Son hazırlıkların gözden geçirileceği, eksikliklerin belirleneceği tatbikat kapsamında basın mensuplarının ve sanık yakınlarının nasıl içeri alınacağından, kimlerin duruşma salonuna gireceği konusuna kadar tüm detaylar ele alınacak. Cep telefonu ve diz üstü bilgisayarların nerelerde bulundurulacağı bilgisi netlik kazanacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol