Silivri Facebook

Festivalde Üçüngü Güne Gelindi
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
Silivri Belediyesi 3. Uluslararası Yoğurt Festivali Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin ilçedeki açılışı, Belediye Hizmet Binası önünden başlayan kortej yürüyüşü ile start aldı. Mehteran Takımı’ndan Halk Dansları ekiplerine kadar çok sayıda katılımcının katıldığı kortej, Ali Çetinkaya Caddesi, Hacı Pervane Caddesi, Hacı Pervane Çeşme Sokak, Havuzlu Kahve Sokak, Piri Paşa Sokak’ta ilerleyerek Atatürk Anıtı önünde sona erdi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın ardından, ülke bayrakları ve sancaklar, İstanbul’un eski yoğurt satıcılarını canlandıran animatörler, ilçe protokolü ve halk dansları ekipleri sıralamasıyla oluşan korteje, vatandaşlar da kaldırımlar ve evlerinin balkonlarından destek verdi.
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, kortej güzergahı sırasında başta bayanlar olmak üzere vatandaşlara gül dağıttı.
 
AK Parti Bölge Milletvekili Adayları Tülay Kaynarca ve Mustafa Paşalıoğlu, Silivri Kaymakamı Ali Dursun, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin, İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Odabaş, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Romanya Belediye Başkan Yardımcısı Lucian Gradia, Yunanistan Ptolemaida Trakyalılar Derneği Başkanı Nikolaos Stogıas, Yunanistan Ptolemaida Vali Yardımcısı Pogi Frida, Yunanistan Belediye Başkan Yardımcısı Grigoris Tsıaumarıs, Bulgaristan Pazarcık Belediye Başkanı Evstaliev İvanof, Bulgaristan Aytos Belediye Başkan Yardımcısı Mariana Dimitrava, Bulgaristan Devne Belediye Başkan Yardımcısı Tonka İvanova, Bosna Hersek Foklor Dans Grubu Başkanı Nermina İbracic, konuk ülkelerin yöneticileri, kamu daireleri ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen yürüyüş Atatürk Anıtı önünde sona erdi.
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Açılış töreni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri ile sona erdi.
 
HALK DANSLARI İLGİ TOPLADI
Silivri Belediyesi 3. Uluslararası Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin Atatürk Meydanı’ndaki açılışında ise sırasıyla Ortaköy Sezin Öztaş İlköğretim Okulu, Yunanistan Ptolemaida Trakyalılar Derneği, Bulgaristan Pazarcık, Romanya Campina halk oyunları ekipleri yörelerinin halk oyunlarını sahnelediler.
 
Gösterilerin ardından Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti Silivri İl Genel Meclis Üyeleri Şenol Eser, Süleyman Atasoy, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, konuk ülkelerin temsilcilerine birer buket çiçek ve teşekkür plaketi verdi. Ekip yöneticileri de ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Başkan Turan ve yöneticilere sundular.
 
TURAN: HALKIMIZIN MUTLULUĞU İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Sahnede halkı selamlayan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, gece gündüz halkın mutluluğu için çalıştıklarını vurguladı. Başkan Turan, “Değerli hemşerilerim, 3 yıldır sizin mutluluğunuz için çalışıyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Silivri’de sizler mutlu olduğunuz zaman bizler mutlu oluyoruz. Bu çok çalışmamızın bedeli olarak Yoğurt Festivali ile az da olsa sizinle birlikte eğlenmek ve dinlenmek istiyoruz. Artık Türkiye Silivri’nin adını yoğurtla beraber anıyor ve yoğurtla beraber tanıyor. Unutulan değerlerimizi hatırlatmak, gelecek nesillere onları takdim etmek ve bırakmak, kültürümüzün bir parçasını unutturmamak için çalışıyoruz. Bu Yoğurt Festivali’nin yapılmasına katkılarından dolayı tüm sponsorlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Diyorum ki Silivri bugün dünden daha güzel, yarın daha da güzel olacak.” şeklinde konuştu.
 
YOĞURT YARIŞMALARI KAHKAHAYA BOĞDU
Festivalin geleneksel hal alan yoğurt yarışmalarında, kafalarını yoğurt tepsisi içine sokan yarışmacılar ağızlarıyla çeyrek altını bulmaya çalıştı. Yarışmanın ikinci bölümünde Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş’ın oğlu Şahan Karakaş da yarışmaya katıldı. Tepsinin bulunduğu yükseltiye vücudundan tutularak kaldırılan ve bu şekilde yoğurt tepsisinin içinde çeyrek altını bulmaya çalışan Karakaş, 3 ağabeyinin arasında başarılı olamadı.
 
Silivri Belediyesi çalışmalarını içeren tanıtım filmi alandaki ekranlardan gösterime sunuldu. Sahnede yaşananlar, sahne kenarlarına konulan sinevizyon ekranlarından halka yansıtıldı. 
 
MURAT BOZ COŞTURDU
Türk Pop Müziği’nin sevilen ismi Murat Boz sahneye çıktığında festival alanında coşku arttı. Özellikle genç kızların yoğun ilgi gösterdiği konserde genç sanatçı, sevilen şarkılarıyla alandakileri coşturdu. Boz sahnede, hayranları alanda coşkulu saatler yaşadı. Sanatçının şarkıları binlerce insanın ağzından birlikte seslendirildi.
 
Başarılı sahne programı ile halkı coşturan, sempatik tavırları ve dansları ile sahne performansını arttıran Murat Boz’un konserinin son şarkısında havai fişek gösterisi, alana renk kattı.
 
TURAN, MURAT BOZ’A YOĞURT İKRAM ETTİ
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Murat Boz’a bir buket çiçek ve plaket vererek teşekkür etti. Turan, sahnede Boz’a bir kaşık yoğurt ikram etti. Boz, Silivri Yoğurdunun çok farklı bir lezzeti olduğunu söyledi.
 
Silivri Belediyesi 3. Uluslararası Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin Atatürk Meydanı’ndaki gösteri ve konserlerini yaklaşık 15 bin kişi izledi. Etkinliklere, İstanbul ve Trakya’daki tanıtımların da etkisiyle bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar da ilgi gösterdi. Silivri sahili ve kordonboyu, festival nedeniyle tarihindeki en kalabalık günlerinden birini yaşadı.
 
AÇIK HAVADA SİNEMA KEYFİ
Silivri Belediyesi 3. Uluslararası Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin 3.gün programı, sahil kordonboyundaki açık hava sinema gösterimi ile sona erdi. Ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın başrolünü oynadığı “Hokkabaz” isimli sinema gösterime sunuldu.
 
 
 
.
14 Temmuz 2007 Cumartesi (3. Gün)
Saat 13.30      Konser
                    Yer: Kumluk Mevkii, Tarihi Mimar Sinan Köprüsü Yanı
Saat  14.30     Yağlı Güreş Müsabakaları
                    Yer: Kumluk Mevkii, Tarihi Mimar Sinan Köprüsü Yanı
Saat  18.20     Yoğurt Yarışmaları
                    Yer: Atatürk Meydanı (Silivrispor Kulübü Önü)          
Saat  18.30     Uluslararası Halk Oyunları Gösterileri
                    Silivri Belediyesi Silivri Yöresi Halk Oyunları Ekibi 
                    Bosna Hersek Halk Oyunları Ekibi
                    Kırgızistan Halk Oyunları Ekibi
                    Bulgaristan (Aytos) Halk Oyunları Ekibi,
                    Yer: Atatürk Meydanı (Silivrispor Kulübü Önü)
Saat 21.10      Katkısız Ev Ortamında En Güzel Yoğurt Mayalama Yarışması
                    Yer: Atatürk Meydanı (Silivrispor Kulübü Önü)
                    Ödüller
                    Cumhuriyet altını (1 adet)
                    Yarım altın (1 adet)
                    Çeyrek altın (1 adet) ve sürpriz hediyeler
Saat 22.10      Belediye Tanıtım Filmi
                    Yer: Atatürk Meydanı (Silivrispor Kulübü Önü)
Saat 22.30      ZARA Konseri
                    Yer: Atatürk Meydanı (Silivrispor Kulübü Önü)
Saat 24.00      Dondurmam Gaymak /Açık Hava Sinema Gösterimi
                    Yer: Sahil Kordonboyu
 
15 Temmuz 2007 Pazar (4. Gün)
Saat 18.00      Toplu Sünnet Şöleni
                    Yer: Atatürk Meydanı (Silivrispor Kulübü Önü)
Saat 19.00      Toplu Nikah Şöleni                          
                    Yer: Atatürk Meydanı (Silivrispor Kulübü Önü)
Saat 20.00      Uluslararası Halk Oyunları Gösterileri
                    Silivri Belediyesi Efe Grubu Halk Oyunları Ekibi, 
                    Kosova Halk Oyunları Ekibi
                    Bulgaristan (Devne) Halk Oyunları Ekibi
                    Yer: Atatürk Meydanı (Silivrispor Kulübü Önü)
Saat 21.10      Yoğurt Güzeli Yarışması
                    Yer: Atatürk Meydanı (Silivrispor Kulübü Önü)
                    Ödüller
                    1.500 YTL
                    1.000 YTL
                    750 YTL ve sürpriz hediyeler
Saat 22.10      Yoğurt Yarışmaları 
                    Yer: Atatürk Meydanı (Silivrispor Kulübü Önü)
Saat 22.20      Belediye Tanıtım Filmi 
                    Yer: Atatürk Meydanı (Silivrispor Kulübü Önü)
Saat 22.30      Funda ARAR Konseri 
                    Yer: Atatürk Meydanı (Silivrispor Kulübü Önü)
                    Havai Fişek Gösterisi
Saat 24.00      Organize İşler/Açık Hava Sinema Gösterimi
                    Yer: Sahil Kordonboyu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol