Silivri Facebook

Fırıncı Milliler Yurda Döndü
 
Kaynak : Hürhaber
 
BÖLGE seçmelerinde Cezair, Lübnan, Fas, Tunus, Güney Afrika ve Madagaskar ile Fransa’daki yarışmada karşı karşıya gelen fırıncılar Türk Milli Takım’ı birinci oldu. Ülkemizi temsil eden altı kişilik takımda Silivri’de hizmet veren Şahin Fırın’ın ustası Nimet Bilen de yer alıyor.
Yöresel ve Çeşit Ekmek, Ünlü Mamuller ve Mayalı Milföy, Sanatsal Tasarım, branşlarında Özmaya Firması’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen bölgesel yarışma 4 gün sürdü. Milli Takım bölgesel yarışmalarda kazandığı birincilik sayesinde 2008’de Fransa Paris’te Dünya Ekmekçilik fuar alanında, uluslar arası düzeyde yapılacak Dünya Şampiyonası’na katılacak. Takımda yer alan altı fırıncı şunlar; Hasan Ünlü-İstanbul-Ummaş Ünlü Mamulleri, Nimet Bilen-İstanbul/Silivri-Şahin Dirik Turizm, Reşit Yeni-Bodrum-Kempinski Hotel Barbaros Bay, Fethi Irmak-Antalya-Sheraton Voyage, Barış Durbalı-İstanbul-Çırağan Place Kempinsi Otel, Tefik Kocaman-Antalya-Lara Beach Hotel.
67 ülke içerisinde, Milli Takım ilk 12’ye girdi. Silivri Şahin Fırın’ın ustası olan Nimet Usta Yöresel Ekmek ve Geleneksel Baget dalında katılımda bulundu. Bölgesel yarışmadan birinci olarak dönen Türk Milli Takım, havaalanında büyük bir coşkuyla karşılandı. Fırıncılar Şampiyonası’nın düzenlenme amacı, Türk ve Dünya fırıncıları ile bir araya getirmek, ustalık beceri ve yaratıcılığını ortaya çıkarmak suretiyle sektörün daha iyi seviyeye gelmesine katkı sunmak. Özmaya ana sponsorluğunda ve organizatörlüğünde her yıl tüm fırın ustalarını, Türkiye Milli Takım Seçmeleri'ne katılıyor. 3 ayrı kategoride yarışan Türk Milli Takımı, ülkemizi temsil ediyor.
 
ÖZMAYA “TÜRKİYE FIRINCILAR MİLLİ TAKIMI”ANA SPONSORU...
Ülkemizde ilk defa 2004 yılında oluşturulan “Fırıncılar Milli Takımı” yine Özmaya tarafınca desteklenecek. Özmaya, fırıncılık sektörüne verdiği hizmetlere devam ediyor. 2008 yılında Fransa’da düzenlenecek “Dünya Fırıncılar Şampiyonası” finallerine katılabilmek için oluşturulacak Türkiye Milli Takımı, Özmaya’nın, bağımsız ve yetkin bir jüri yardımıyla gerçekleştireceği seçmelerle belirlenecek. Milli Takımımız, Orta Dogu ve Doğu Akdeniz ülkeleri ile Nisan 2008 Paris / Europain Fuarında gerçekleştirilecek Coupe Louis Lesaffre, Dünya Fırıncılar Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.
 
COUPE LOUİS LESAFFRE DÜNYA FIRINCILAR ŞAMPİYONASI NEDİR?
Şampiyona, 1992’den bu yana, Özmaya’nın bağlı olduğu Lesaffre Grup tarafından, Fransa, Paris/Europain Fuarı’nda organize edilmektedir. Üç yılda bir yapılan organizasyona, her dönem artarak büyüyen sayıda ülke katılıyor. Önce, Ulusal Seçmeler sonucu ülke milli takımları oluşturuluyor. Sonrasında, Uluslararası Bölge Seçmeleri’ne katılınıyor. Uluslararası Bölge Seçmeleri’nde birincilik kazanan ülkeler, Dünya Fırıncılar Şampiyonası’na katılmaya hak kazanıyor. Şampiyonanın amacı, dünya fırıncılarını bir araya getirerek ortak mükemmellik, ustalık ve becerilerin su yüzüne çıkmasını sağlamak olarak tanımlanıyor.Milli takımımız 2004 yılında Rusya, St. Petersburg’da yapılan ön elemeyi ilk defa katılmasına rağmen 3. olarak tamamlamıştı. Bu yıl ise Akdeniz ve Afrika ülkelerinden 7 takımın katıldığı Fransa’daki yarışmada fırıncılar Milli Takım’ı birinci oldu.
 
Alıntı : http://www.silivriliyiz.biz/haber?aid=2659

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol