Silivri Facebook
banner88

Gece tarifesi karmaşası

Haber: Müge CESUR

Korsan taksilerin artması ve birçok vatandaşın taksicilerle anlaşarak gece tarifesi açtırmadan yolcu taşıması sebebiyle İstanbul genelinde bir çok ilçedeki taksicilere  gece tarifesi yasağı geliyor. Silivrili taksiciler bu duruma karşı çıkarken, Şoförler Odası Başkanı Zafer Aşkın böyle bir yazının kendilerine gelmediğini fakat olması durumunda taksicilerin büyük zarara uğrayacağını söyledi. Bu duruma  karşı tepkilerini ifade eden Silivrili bazı taksiciler “Silivri’de korsan taksicilik zaten yok. Bizimde yol mesafelerimiz kısa. Ancak geceleri uzak yerlere gidebilirsek iyi kazanabiliyoruz. Bu uygulamanın Silivri’ye gelmesini istemiyoruz” şeklinde konuştular.

Silivri’de uygulama başlamadı

Konu ile ilgili bilgi aldığımız Şoförler Odası Başkanı Zafer Aşkın ise “Bizim elimize bu konuda bir bilgi gelmedi. Dolayısıyla Silivri dede uygulama geçerli değil. Fakat söz konusu uygulama burada da başlarsa bu taksicilerimiz için büyük zarar olur. Konunun İleriki günlerde belli olacağını tahmin ediyorum.Bekleyip göreceğiz” dedi.
Taksi şoförleri ve İstanbul’da bazı odaların sıcak baktığı gece tarifesinin kalkması ile İstanbullular 5 kilometrede 3,6 YTL kâra geçecek. Halen gece tarifesinde 5 kilometrelik yol 3 YTL açılış ve 1,95 YTL'lik kilometre ücretiyle toplam 12,7 YTL tutuyor.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol