Silivri Facebook

Gerekçe, velilere  inandırıcı gelmedi!
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı programı dahilinde her yıl düzenlenen “ Ulusal Egemenlik Koşusu” 24 Nisan tarihinde yapılacaktı. Çevre belde ve köylerden gelen öğrenciler veliler ve öğretmenler olduğu gibi, gelmeyen okullarda oldu. Silivri Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Hava şartlarının uygun olmaması, rüzgarın fazla olması ve katılımcı öğrenci sayısının azlığı nedeniyle yarışları önümüzdeki haftaya ertelendiğini duyurdu. Bunun üzerine gelen öğrenci velilerinin tepkisini alan İşler velileri ikna etti.
 
Fener Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri bu erteleme işine  “ İyi de biz geldik. Bizim koşu hakkımızı neden elimizden alıyorlar ki? Gelmeyen okullar demek katılmak istemiyor” şeklinde sitem ederken Velilerden bazıları “ Bu iş öyle hava muhalefeti falan değil. Cumhuriyet koşusunda bundan daha iyi mi hava vardı. Bugün Öğretmenler eylem yapıyor ya, başlarında öğretmen bulamayan çocuklar gelemediler, olay bu!” diyerek komplo teorileri oluşturmaya başladılar.
 
Adının yazılmasını istemeyen bir veli ise “ Arkadaş öğretmenlerin isteklerini anlamaya çalışıyoruz. Eşitlik ilkesinden söz ediyorlar. Hak ve hukuk aramaktan söz ediyorlar. Bunlar güzel şeyler. Peki şunu açıklayabilirler mi? Bir başkasının hakkını, hem de eğitim hakkını engelleyerek elde ettikleri hak gerçek hak mıdır? Bugün buraya gelen, gelirken bir sürü umut besleyen, hayal kuran çocukların hakkı ne olacak? Öğretmenler çocuklara bunu öğretiyorlar mı? Bugün buraya öğrencisini getirmeyen öğretmenler, yarın çocuklarına bunun gerekçesini anlattıklarında o çocuklar “ Peki öğretmenim bizim hakkımız ne oldu?” diye sorduklarında nasıl cevap vereceklerini merak ediyorum doğrusu” diyerek tepkisini dile getirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol