Silivri Facebook
banner88

Haber alma özgürlüğünün engellenmesine 10 ay hapis cezası

Haber MERKEZİ

Gerçek Gazetesi Silivri Temsilciliği’ne ait gazetelerin, Kavaklı Beldesinde dağıtımına Belediye personelinden Zabıta Memurları Murat Kilci ve Adem Gökkaya tarafından engel olunması ve gazetelerin gasp edilmesi olayı sonrasında, gazetenin Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık geçtiğimiz yıl kurum adına dava açmıştı.
Silivri 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dün sonuçlandı. Sanıklardan Kavaklı Belediyesi Zabıta Memurları Murat Kilci ve Adem Gökkaya “Gazetelerin dağıtılmasına engel olamk sureti ile haberleşmenin engellenmesi suçunu işledikleri sabit olmakla TCK’nın 124/3 (Her türlü basın ve yayın organının yayınının hukuka aykırı bir şekilde engellenmesi hâlinde, ikinci fıkra hükmüne göre cezaya hükmolunur) ve 124/2 (Kamu kurumları arasındaki haberleşmeyi hukuka aykırı olarak engelleyen kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır) maddelerince cezalandırılmasına mahkeme tarafından karar verildi. Sanık Gökkaya ve Kilci’ye, halkın haber alma özgürlüğüne engel olmak suçundan 10’ar ay hapis cezası verildi.

Cezalar 5 yıl süreyle tecil edildi

Sanıklar Gökkaya ve Kilci’nin sabıkalarının bulunmaması nedeni ile, cezaları 5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmalarına karar verilerek tecil edildi. Öte yandan, Gerçek Gazetesi Silivri Temsilcisinin kurum ve şahıslar adına açtığı ve Kavaklı Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe’nin de aralarında bulunduğu diğer davalar devam ediyor..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol