Silivri Facebook

Haberimize Duyarsız Kalınmadı, Truva Kaldırıldı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Geçtiğimiz Mayıs ayında, “Çünkü o Truva atı, Baz istasyonu” başlıklı haber ile gazetemiz de yer konu edindiğimiz baz istasyonu geçtiğimiz günlerde Silivri Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bahçesinden söküldü.
 
Silivri Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, arka bahçesinde bulunan elektrik trafosuna havalandırma süsü verilerek gizlice yerleştirilen baz istasyonu, Silivri Kaymakamlığının girişimleri ile kaldırıldı.
 
Yayılan radyasyonun ve elektromanyetik ortamın etkisiyle yakın civarda yaşayan insanlara uyuşukluk verdiği, uyku hâline etki ettiği, baş ağrısı yaptığı ve en kötüsü kansere sebep olduğu gerekçesiyle,  “Baz istasyonu” adlı telekomünikasyon cihazının, kurumun yetkilisi ve istasyonun kurulacağı il veya ilçenin mülkî âmirinden izin alınmak suretiyle kurulabilir. Sağlık kurumları ile okul öncesi eğitim, temel eğitim ve orta eğitim kurumlarına ait alanlara kurulduğu yada diğer bir aksi halde Ulaştırma Bakanlığı’nca veya Bakanlığın bildirimi üzerine baz istasyonu mahallî mülkî âmirlikçe kapatılır veya söktürülür.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol