Silivri Facebook
banner88

Hacaloğlu'ndan Işıklar'a ziyaret

Silivri’nin Cumhuriyet Halk Partili bir belediye tarafından yönetilmesinden gurur duyduğunu ifade eden Hacaloğlu; “Trakya’nın Avrupa’ya açılan kapısı olan Silivri’de gösterdiğiniz başarı bizi gururlandırdı” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı makamında ziyaret etti. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yıldırım, CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Suna Göçengil ve CHP Silivri İlçe Yöneticilerinin de yer aldığı ziyarette CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, Başkan Işıklar’a yol gösterici önerilerde bulunarak, tecrübelerini paylaştı.

Hacaloğlu: “Silivri İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri”
Silivri’nin farklı bir yapısı olduğunu dile getiren Hacaloğlu; “Silivri Anadolu’nun her kesiminden gelen insanların bir arada olduğu bir yer. Giderek bir metropolün önemli bir ilçesi oluyorsunuz. Kırsallıktan çıktınız. Yedi belde ile beraber nüfusunuz hiçte az değil. Sizler hiç kimseyi karşınıza almadan, parti ayrımı gözetmeden, bütün insanlara gönül açmak, kapı açmak zorundasınız. Yerel yöneticiler olarak siz, insan ayrımı yapma lüksüne sahip değilsiniz. Silivri farklı bir yer. Silivri’nin geleceği bence müthiş aydınlık, müthiş güvenli ve şuanda da İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri. Bu durumu da artarak devam edecektir. Herkesin gözü burada, büyük rantların yaratabileceği bir yer haline geldi. O nedenle şeffaflık, erdemli ve dürüst yönetim olabildiğince önemli ilkeler” dedi.

Hacaloğlu;“Silivri’ye yeni bir simge bulun”
Silivri’nin cezaeviyle anılmasından rahatsız olduğunu ve ilçenin sosyal boyutlu projelerle gündeme gelmesi gerektiğini ifade eden CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu; “Birde olabildiğiniz kadar sosyal boyutlu, gençlere yönelik hizmetler, toplum dinamiklerini içine alan sosyal içerikli projeler gerçekleştirin. Cezaevi ile anılan Silivri’ye yeni bir simge bulun. Silivri turizmi, sosyal ve kültürel çalışmalarıyla anılmayı hak ediyor. Burası hem büyük bir kent, hem de bir kasaba. Her konuda planlı ve programlı hareket edin, sizler Silivri’nin geleceğini planlayacaksınız.”

Silivri’nin Cumhuriyet Halk Partili yönetim tarafından geri kazanılması için büyük bir uğraş verildiğini ifade eden Hacaloğlu;“Silivri bizim için çok iddialıydı ve buradaki yapıya çok önem verildi. Trakya’nın Avrupa’ya açılan kapısı olan Silivri’de göstermiş olduğunuz başarı bizi gururlandırdı” dedi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve ekibinin her zaman yanında ve destekçisi olduğunu ifade eden Hacaloğlu “İşin özü insan. Herkese eşit olmak, şeffaf olmak, işin hâkimi olmak ve işe sahip çıkmak önemli. Halk kendisinin önemsendiğini görmek istiyor. Halkı dinleyin, onlara ulaşın. Daima yumuşak ve güler yüzlü olun. Bizlerin her zaman yanınızda olduğumuzu da unutmayın” şeklinde konuştu.

Işıklar: “Herkesin hakkaniyetle ve saydamlıkla hizmet almasını sağlayacağız”
CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Hacaloğlu’nun tecrübelerinin kendisine ışık tutacağını belirtti. Işıklar; “Bizler insan odaklı bir anlayış ile hareket edeceğiz. Seçimlerde de halkımıza, bu konuda söz verdik. Biz şunu çok net yapacağız; burada yaşayan herkesin hakkaniyetle, adalet ve saydamlık ile hizmet almasını sağlayacağız. Silivri’ye yerleşen, Silivri’den umut bekleyen, geleceğini burada kurmayı düşünen hemşerilerimize umut vermeye çalışacağız. Tüm halkımızın sağlığı, eğitimi ve kültürü ile bireyselleşmesini sağlayacağız. Tüm bunları yaparken de sizlerin tecrübeleri eşliğinde hareket edeceğiz” dedi.

Işıklar;“Siyasal baskılara hazırlıklıyız”
Başkan Işıklar konuşmasına şu sözlerle devam etti; “İstanbul’da bulunan belediye başkanlarıyla aylık toplantılar yaparak tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Bu bizim için çok önemli, iyi bir diyalog halindeyiz. Çünkü bu taşın altında hepimizin eli var. Belediye hizmetlerinde, geçmişte kazandığım kişisel tecrübelerimi de göz önüne alarak hareket ediyoruz. Burada her zaman partimizin ve yöneticilerimizin sosyal demokrat belediyecilik ve hizmet anlayışının kendimize düstur edindik. Bize göstermiş olduğunuz güvenden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Sizleri aramız da görmekten dolayı çok mutlu olduk. Bunu sürekli yaparsanız bizi çok mutlu edersiniz. Nazik ziyaretiniz için tekrar teşekkür ediyorum.”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve ekibinin başarılı çalışmalara imza atacağına inandığını ifade eden CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, yaklaşık iki saat süren ziyaretinin ardından Silivri’den ayrıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol