Silivri Facebook
banner88

Hayali gerçek oldu
 
Silivri Fenerköy'lü olan Nurcan Kalkan, 8 yıldır Silivri'de kendisine ait olan Hayalim Tekstil isimli dükkanında tasarladığı kıyafetleri satışa sunuyor. El işlemeleriyle donattığı birçok gelinlik, bindallık ve tekstil ürünlerini hizmete sunan Kalkan, bugün Silivri Park Otel'de gerçekleştireceği defilesiyle tasarımlarını görücüye çıkaracak.
 
Haber: Melis AVCI
 
Silivri’de yaklaşık 8 yıldır ‘Hayalim Tekstil’ isimli dükkanında kendi tasarımlarını hayata geçiren Fenerköy’lü Nurcan Kalkan, bu sefer en büyük hayalini gerçekleştirecek. Yıllardır el işlemeleriyle donattığı birçok gelinlik, bindallık ve tekstil ürünlerini hizmete sunan Kalkan, bugün Silivri Park Otel’de bir defile gerçekleştirecek. Defile, Park Otel’in her hafta gerçekleştirdiği Kadınlar Matinesi sırasında gerçekleşecek.
 
Nurcan Kalkan’ın kendi tasarımlarından oluşan yaklaşık 50 kıyafetin sergileneceği defilenin tüm organizasyonunu, Dünya Gazetesi Silivri Temsilcisi Feza Behiye Kaya üstlendi.
Yapılacak defile öncesi görüştüğümüz Nurcan Kalkan, el işlemeleri yapmaya nasıl başladığını şu şekilde anlattı “Ben 8 sene el sanatları giyim öğretmenliği yaptım. Silivri Halk Eğitim Merkezi’nde de 5 sene bu konu ile ilgili öğretmenlik yaptım.
 
Daha sonra fabrikalara model tasarım hazırladım. Tül, başörtü, triko tasarımları hazırladım. Şu an da sadece kendi tasarımlarımı yapmak için böyle bir işe kalkıştım. 8 senedir kendi ait olan dükkanımda bu tür el işleri ile uğraşıyorum. Öğretmen bir babanın çocuğu olduğum için, ben de gönüllü öğretmenlik yapıyordum. Müfettişlerin tavsiyesi üzerine, meslek liselerinde ki branş kurslarına gittim. Sonra Halk Eğitim’de çalışmaya başladım.”
 
“Defile yapmak en büyük hayalimdi”
 
Bu akşam saat 19.00’da gerçekleşecek defileyle, en büyük hayalini gerçekleştireceğini söyleyen Nurcan Kalkan “Kendi diktiğim kıyafetlerle bir defile yapmak tek hayalimdi. Yapılacak bu defileyle hayallerimi gerçekleştirmiş olacağım. Hayallerimi gerçekleştirmemde kızlarım çok büyük bir etkisi oldu. Her zaman arkamda oldular.
 
Bu defileyi gerçekleştirmem de en büyük pay sahibi kızlarımdır” şeklinde konuştu. “Amacım ev kadınlarının üretime katkıda bulunmalarını sağlamak” diyen Kalkan “Benim yaptığım gibi hem ev işlerini yapsınlar, hem de üretip aile geçimine katkıda bulunsunlar. Belki de bu defileyi seyreden birçok ev kadını, oturduğu yerde iş yapma imkanı bulacak” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol