Silivri Facebook
banner88

Hayır kurumlarını soyan çete çökertildi - Video
 
Kaynak : Samanyolu Haber
 
İstanbul'da meydana gelen organize hırsızlık olaylarını araştıran Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, İstanbulluların korkulu rüyası haline gelen hırsızlık çetesini takibe aldı.
 
Kimlik ve adresleri belirlenen çete üyelerinin Beyoğlu'nda soygun paraları ile açtıkları kafede buluştukları ve soygun planlarını burada yaptıkları tespit edildi. 14 Kasım'da aralarında bu kafenin de bulunduğu 32 ayrı adrese yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda 44 kişi gözaltına alındı.
 
Zanlıların yakalandıkları ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, çeşitli marka ve modellerde otomobiller, 40 bin YTL, ziynet eşyaları, çok sayıda laptop, masaüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi, cep telefonları ve plazma televizyonlar ele geçirildi.
 
Çete üyelerinin 40 ayrı ev ve işyerinden kasa hırsızlıkları yaptığı belirlendi. Zanlıların, hırsızlık yapmak için gözlerine kestirdikleri evlerde bulunan köpekleri siyanürlü et vererek zehirledikleri tespit edildi. Gündüzleri de kapı kilidini kırarak hırsızlık yaptıkları belirlenen çete üyelerinin hırsızlığın ardından kazanılan para ve malzemeleri çete lideri İsmail Ş.'nin eşi Perihan Ş.'ye teslim ettikleri ve Perihan Ş.'nin elde edilen para ve malzemeleri daha sonra zanlılar arasında bölüştürdüğü tespit edildi.
 




 
HEDEFLERİNDE HAYIR KURUMLARI VARDI
Şimdiye kadar 1 milyon YTL'ye yakın soygun gerçekleştiren zanlıların hedefinde hayır kurumları da bulunuyordu. Soruşturmada, zanlıların Gaziosmanpaşa'da bulunan ve her gün 4 bin fakire yemek verdiği öğrenilen Galip Kuşçuoğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı'ının kasasını patlatarak içerisinde bulunan 70 bin YTL'yi çaldıkları belirlendi. Zanlıların buradan çaldıkları paraları Beyoğlu'nda eğlenceye harcadıklarını itiraf ettiler.
 
Zanlıların ayrıca Fatih'deki Babıalem Uluslar arası Eğitim ve Öğrenci Yurdunun kasasından 20 bin YTL, Rize İkizdere Yardımlaşma Derneği'nin kasasından da bir miktar para çaldıkları tespit edildi. Bir ay önce de Silivri İSKİ binasına girerek kasayı kırıp içerisindeki 30 bin YTL ile güvenlik görevlisine ait tabancayı çaldıkları da ortaya çıktı.
 
ÇALDIKLARI PARALAR HAYIR GETİRMEDİ
Çete üyelerine çaldıkları paralar hayır getirmedi. Operasyonlar sırasında kaçmaya çalışan zanlılardan Ahmet G. çatıdan düşerek ağır yaralandı. Haseki hastanesinde tedavi altına alınan Ahmet G.'nin belden aşağısının felç oldu.
 
Çete elemanlarından Müslüm A. İle Mahfuz S.'nin hırsızlık yapmak için girdikleri evin penceresinden düşerek yaralandıkları belirlendi. Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi'nde tedavileri süren Müslüm A.'nın beli kırıldı, Mahfuz S.'nin de ayakları kırıldı.
 
Emniyette sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Çete lideri İsmail Ş. emniyetten çıkarıldığı esnada basın mensuplarına yüzünü göstermemek için şekilden şekile girdi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol