Silivri Facebook
banner88

Her okulda anasınıfı olacak!
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla ülke genelinde okul öncesi eğitimin önemini vurgulamak amacıyla köyler de dahil tüm okullarda anasınıfları açılacak.
 
Konu ile ilgili görüştüğümüz Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Hali İşler, alınan bu kararın çok önemli olduğunu söyleyerek, velilere okul öncesi eğitimin önemini vurguladı.
 
Silivri’de şu anda müstakil olarak Aliye-Abdullah Can anaokulu ve Erguvan anaokulu bulunuyor. Yeni alınan kararla birlikte bu yıl çocuklarının anaokullarına gitmesi sağlanarak 2009–2010 yılında okula yeni başlayacak öğrencilerin ana sınıflarını bitirmiş öğrenciler olması hedefleniyor.
 
Konu ile ilgili Halis İşler, anaokulunun çocuklara avantaj olduğunu ve okul öncesi eğitimin yadsınamayacağını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu. İşler açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
 
İşler:”Velilerimizin okul öncesi eğitimin bilincinde olması gerekir.”
“Okul öncesi eğitimin önemi hiçbir şekilde yadsınamaz. Okul öncesi anasınıflarında okuyan çocuklar hangi okullara giderlerse gitsin diğer öğrencilere nazaran daha başarılı olurlar. Bunu bilen bakanlığımız okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını istiyor. Bu kapsamda köy okulları da dahil olmak tüm okullarda anasını açmayı hedefledik ve birçok okulda bunu gerçekleştirdik.
 
Şu an Silivri’de müstakil olarak Erguvan ve Aliye-Abdullah Can olmak üzere iki anaokulumuz var. Bu okullarımız kontenjanları dolmadan 100’er öğrenci alacaklar. Öğrenciler normal okulların anasınıflarına iki grup olarak sabahçı öğlenci şeklinde okuyabilecekler. Bu iki okulumuzda tam gün okuma imkânları da var. Bunun için anne ve babaların her ikisinin de çalıştıklarına dair belge getirmeleri gerekiyor. Onun haricindekiler ise yarımşar gün okumaya devam edecekler.
 
Bu kapsam da velilerimizin gidip okullarımızı görmesini, fikir edinmelerini istiyoruz. Gerçekten çok cüzi fiyatlar alınıyor. Sınıflarımızda küçük çocuklarımıza okul öncesi eğitimi en iyi şekilde verebilmek için tertemiz düzenlendi. Anaokulu eğitiminin ilköğretimde faydasını çok gördüğümüz için bu yıl ilkokula yazılan çocuklarımızın çoğunun geçen sene anaokuluna gitmesini istiyorduk. Bunu geçen sene uygulayamadık. 2009–2010 eğitim-öğretim yılında okula başlayacak tüm öğrencilerimizin ana sınıflarını okumalarını istiyoruz.
 
Fazla bir gideri yok. Zaten taban ve tavan fiyatlarını belirledik. Velilerin verecekleri ücretler çocuklarımızın okul içinde yemekleri bir takım giderlerini karşılamak için kullanılacak. Velilerimizin araştırıp kendilerine uygun hangi okul varsa bir an önce çocuklarını kayıt ettirmelerini istiyoruz.”
 
Müge CESUR
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol