Silivri Facebook

Hüseyin Turan Bayram Mesaj Yayınladı
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Cumhuriyet Bayramı’nın 84. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
 
“Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet'imizin 84. yıldönümünü kutlar, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
 
Herkesi kucaklayan, milleti eşit haklara kavuşturan Cumhuriyet’imizi koruma ve yaşatma konusunda hassas olmak hepimizin temel görevidir ama bunun söylemleri aşması, siyasi amaçlar değil toplumsal gerçekler ile yapılması gerekmektedir. Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak hepimizin görevidir. Cumhuriyet “Seni koruyacağım” tarzında inandırıcılıktan uzak terimlerle değil, Türk halkının sosyal ve kültürel yaşamını, din ve vicdan özgürlüğünü koruyan değerler bütünlüğü içinde, toplumsal gerçekler ile korunmaktadır. Ulu Önder Atatürk’ün gençlikle milletimize vermiş olduğu birinci vazifemiz olan bağımsızlığımız ve cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.
 
Ulu Önder Atatürk’ün “Türk ulusunun yaratılışına en uygun olan yönetim cumhuriyettir” sözü, Cumhuriyetimizin sürekliliğini devam ettirmede rehberimizdir. Vatanına ve bağımsızlığına tarihin her döneminde sahip çıkan milletimiz, cumhuriyetin bize tanıdığı hakları ve kazanımlarını korumada da üstüne düşen görevi yerine getirmekte asla tereddüt etmeyecektir.
 
Milletimizin var olmakla olmamak tercihini ortaya koyduğu milli mücadelenin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin ortak değeri, hak ve özgürlüğümüz, onur ve gurur kaynağımızdır.
 
Cumhuriyeti seviyoruz,ona sahip çıkıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 84. yıldönümü kutlu olsun.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol