Silivri Facebook
banner88

Huzursuzluk mu? Komplo mu?
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Show TV’de yayınlanan Selimpaşa Huzurevi’nde yaşandığı iddia edilen görüntüler Türkiye genelinde infiale neden oldu. GÖRÜNTÜLERi İZLE
 
Konu ile ilgili olarak tesiste yaptığımız görüşmeler yaşanan olayların büyük ölçüde komplo olduğu izlenimi uyandırdı. Konunun ulusal televizyonda yayınlanmasının ardından bakanlık, savcılık ve emniyet yetkilileri harekete geçti.
 
Önce İstanbul Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden bir yetkili konu ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Ardından Silivri Savcılığı ve Emniyeti konu ile ilgile detaylı bir çalışma başlattı. Daha sonra ise bakanlığa bağlı Ankara’dan gelen müfettiş konuyu geniş olarak incelemeye aldı. Hastalar ve hasta yakınları ile görüşmeler devam ediyor.
 
YETKİLİLER KOMPLO DİYOR
Huzurevi’nde yaşandığı iddia edilen olayları araştırmak için gittiğimiz tesiste bizleri kapıda karşılayan yetkililer hiçbir zorluk çıkarmadan sorularımıza net cevaplar verdiler. Yaşananların daha önce tesiste çalışan ve olaylı bir şekilde ayrılan bir personelin komplosu olduğunu iddia eden bir yetkililer şunları söyledi:
“Bu çekilen görüntüler gizli olarak çekilmiş. Çeken şahısta belli. Bizden olaylı bir şekilde ayrıldığı için intikam duyguları içerisinde yaptığı bir girişim bu. Biz kendisi hakkında gerekli mercilere suç duyurusunda bulunduk. Hakkımızı yasal yollardan arayacağız. Konunun basına intikal etmesinin ardından zaten bakanlı ve savcılık gerekli soruşturmayı yürütüyor. Gerçek yapılan bu soruşturma neticesinde ortaya çıkacaktır.
 
HUZUREVİ SAKİNLERİ ŞAŞKIN
Yetkililerle yaptığımız görüşmenin ardından kendilerinden huzurevi sakinleri ile konuşma talebimizi ilettiğimizde bunu hoşgörü ile karşılayan yetkililer, muhabirimizin istediği kişiyle yalnız başına görüşmesi için gerekli izni verdiler. Lobide televizyonda izlediği haber sonrası tesise gelen televizyondaki görüntülerde yer alan bir sakinin oğlu olan Nahit Ulaş’a rastladık.
 
Ulusal basında Selimpaşa Özel Huzur ve Bakım Evi ile ilgili çıkan haberleri ve alzeimer hastası olan annesini görünce şok geçirdiğini belirten Nahit Umaş, ne yapacağını şaşırmış bir şekilde huzur evine geldiğini söyledi. Umaş, annesini her görmek istediğinde rahatça görebildiğini, bundan bir yıl önceye kadar huzur evinin çok daha pis bir görüntüsü olduğunu, şimdilerde temizliğe daha çok önem verildiğini belirtti.
 
Selimpaşa Özel Huzur ve Bakımevi ile ilgili çıkan haberlerin ardından, huzur evini incelemek amacıyla yaptığımız ziyarette, beklediğimizden farklı bir görüntüyle karşılaştık. Huzur evi sakinleriyle birebir ve özellikle hasta bakıcılarının bulunmadığı ortamlarda yaptığımız sohbetlerde, en ufak bir kaba davranışın bile yaşanmadığını dile getiren yaşlılar, çıkan haberlerin yalan olduğunu söyledi.
 
KOZANLI “ SAYGISIZLIK BİLE YAPILMIYOR “
6 aydır Selimpaşa Özel Huzur ve Bakımevi’nde yaşadığını söyleyen Nebahat Kozanlı “Ben buradan çok memnunum. Burada insanlara çok güzel muamele yapıyorlar. İlaçlarımızı zamanında veriyorlar, yemeklerimizi zamanında getiriyorlar, bir kere saygısızlık yaptıklarını görmedim. Ben burası ile ilgili çıkan haberi izlemedim. Fakat burada kendini bilmeyen çok hasta var. Şizofren hastalar var. Onlar kendileri soyunuyorlar, ne yaptıklarını bilmiyorlar. Eğer kötü bir durumla karşılaşsam burada ne işim var, bir gün dahi durmam.” şeklinde konuştu.
 
TUNCER” BURAYA LEKE ATMAK İÇİN YAPILMIŞ “
Yatalak bir hasta olduğu için fotoğraf vermek istemeyen Gülen Tuncer “Ben geleli çok fazla bir süre olmadı ama geldiğim günden bu yana buradan çok memnun kaldım. Size gerçeği söylemek istiyorum. Buradaki insanlar birer pırlanta. Ben haberi izlemedim ama duydum. Böyle bir şeye ihtimal bile vermiyorum. Buraya leke atmak için yapılan bir haber olduğunu düşünüyorum.”dedi.
 
PEKÇETİN “ BURADA ŞEVKAT VAR “
Gösterilen hizmetten memnun kaldığı için kızının evine dönmediğini söyleyen huzur evi sakinlerinden Kıymet Pekçetin şunları söyledi: “Ben 7 aydır burada kalıyorum. Kızım Amerika’ya gittiği için beni 1 ay boyunca kalmam için buraya bırakmıştı. Daha sonra beni almaya gelince ben gitmek istemedim. Yukarda Allah var hepsi çok ilgililer. Tık diye bir ses çıksın hepsi başında toplanır. Bu haberi kim çıkardıysa sahtekarlık yapmış. O kadar ilgililer ki, hizmetçi mi başhemşire mi olduğunu anlamazsınız. İnsanlara şevkatle yaklaşıyorlar.”
 
OLKAN “ HEPSİ EFENDİ İNSANLAR “
88 yaşında olan Neriman Olkan “Ben yaklaşık 2 senedir burada kalıyorum. Ne ihtiyacımız varsa yerine getiriyorlar. Ben böyle bir haberin çıktığını sizden öğrendim. Bu güne kadar tek bir terbiyesizliklerini görmedim. Çalışanların hepsi terbiyeli ve efendi insanlar. Gördüğünüz gibi odalarımız tertemiz, hiçbir şikayetim yok.” dedi.
 
Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol